Παρουσίαση Αργαλειού σε μαθητές του Λυκείου Ελληνίδων Ραφήνας στο μουσείο Ελιάς στην Σπάρτη!

245

Η Πρόεδρος του Λ.Ε.Ρ., Εύη Γκατσοπούλου, μαζί με μαθητές του Λ.Ε.Ρ. και του 3ου Δημοτικού σχολείου Ραφήνας βρέθηκαν στο μουσείο ελιάς στη Σπάρτη.

Εκεί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία και τις χρήσεις της ελιάς, το μόχθο των αγροτών και τα μέσα που χρησιμοποιούν για την επεξεργασία του πολύτιμου αυτού καρπού της γης.

Από την εποχή της Πηνελόπης ως τις μέρες μας επιβιώνει η μοναδική τέχνη της υφαντικής που παράγει πραγματικά αριστουργήματα, αλλά και προσδίδει μοναδικότητα στα αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Η Υφαντική, που διατηρείται ακόμη στην ελληνική επαρχία και στα εργαστήρια του Λυκείου των Ελληνίδων!

Μπόρεσαν άλλωστε να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του τελευταίου όρθιου αργαλειού στη Λακωνία, να δουν από κοντά τη λειτουργία του, να θαυμάσουν τα περίτεχνα έργα υφαντικής και να αντιληφθούν την αξία της διατήρησης αυτής της πανάρχαιας τέχνης.

Στο τέλος η Πρόεδρος και οι μαθητές του Λ.Ε.Ρ αποτύπωσαν τις εντυπώσεις τους στο φακό της ΕΤ3, που κάλυπτε τηλεοπτικά το αφιέρωμα στον αργαλειό!