spot_img
33.2 C
Rafina
Τετάρτη, 5 Αυγούστου, 2026
spot_img

Παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Νικολάου «Βιογραφία ενός χεριού» στον Ιανό της Αθήνας

 

 

 

Ο IANOS και οι Εκδόσεις Περισπωμένη σας προσκαλούν, την Τρίτη 11/10/2022 στις 20.30, στην παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Νικολάου «Βιογραφία ενός χεριού».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Χάρης Βλαβιανός, συγγραφέας και διευθυντής περιοδικού «Ποιητική»

Άννα Γρίβα, ποιήτρια

Ευσταθία Δήμου, φιλόλογος – συγγραφέας

Γιάννης Δούκας, ποιητής

 

Ποιήματα θα απαγγείλει ο ηθοποιός Μιχάλης Μητρούσης

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Πρόκειται για τριάντα εννέα αντισυμβατικά ποιήματα, που συνδιαλέγονται γόνιμα με την ιστορία, την τέχνη, τη λογοτεχνία και τις προκλήσεις της σύγχρονης καθημερινότητας, χωρίς ωστόσο να πέφτουν στην παγίδα της σπουδαιοφάνειας. Με ανανεωτική διάθεση, ιδιαιτέρως κριτική προσέγγιση αλλά και χιούμορ, επανεξετάζει γνωστά θέματα και πρόσωπα δοκιμάζοντας ασυνήθιστα πρίσματα με αποτέλεσμα την απρόσμενη εξέλιξη στην τροπή των ποιημάτων και κατά συνέπεια στην αίσθηση που αποπνέει η ανάγνωσή τους.

Η ποίηση του Κωνσταντίνου Νικολάου αν και διατηρεί χαμηλούς τόνους δεν εξωραΐζει. Οπλισμένη με ειρωνεία κι έντονες εικόνες δε διστάζει ν’ αμφισβητήσει και εν τέλει ν’ ανατρέψει παγιωμένες πεποιθήσεις προτείνοντας εναλλακτικές ερμηνείες της ανθρώπινης συνθήκης.

Ο Κωνσταντίνος Νικολάου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στο ηλεκτρονικό μουσικό περιοδικό Όγδοο. Ποιήματα και μεταφράσεις του έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό Ποιητική καθώς και στα ηλεκτρονικά περιοδικά Diastixo.grΕξιτήριον και Χάρτης. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως Ογκολόγος Ακτινοθεραπευτής.

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ για  να μαθαίνετε όλα τα νέα και να ειδοποιήστε για όλες τις ζωντανές μας μεταδόσεις

Αυτή την εβδομάδα

Σπάτα Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Μήνες μετά, πόσο πραγματικά άλλαξε η εικόνα;

Πόσο εύθραυστο μπορεί να είναι το σύστημα που κρατά...

Παλλήνη: Η Βίκυ Κακαμπούκη απαντά για την παραίτησή της – «Πολιτική, θεσμική και ηθική διαφωνία»

Στους λόγους που την οδήγησαν στην παραίτηση από τη...

Νίκος Χαρδαλιάς: «Μηδενική ανοχή και σε νομικό επίπεδο για τους υπαίτιους της πυρκαγιάς στη Δυτική Αττική»

Η Περιφέρεια Αττικής καταθέτει δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής προς...

ΝΕΑ

Σπάτα Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Μήνες μετά, πόσο πραγματικά άλλαξε η εικόνα;

Πόσο εύθραυστο μπορεί να είναι το σύστημα που κρατά...

Εποχικοί Πυροσβέστες κατά Τουρνά: «Λέγατε ότι το Σώμα έχει 19.000 πυροσβέστες – Γιατί κόψατε τις άδειες;»

Σφοδρή κριτική στον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας...

Τριγλία Ραφήνας: Στις 17 Αυγούστου αρχίζει η προετοιμασία

Την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας της για τη νέα...

Ραφήνα: Το Σάββατο 8 Αυγούστου η μαγική αυλή του MAMA’S γεμίζει ξανά μουσική!

Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή βραδιά με ζωντανή μουσική, αγαπημένες ελληνικές...

RPN.GR