spot_img
17.3 C
Rafina
Τρίτη, 14 Απριλίου, 2026
spot_img

Παύλος Μπατάλης: Η Ραφήνα σηκώνει το βάρος των πτήσεων – και της αδικίας

Παρέμβαση – καταπέλτης του Παύλου Μπατάλη στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ηχορύπανση από το “Ελευθέριος Βενιζέλος”

 

 

 

Με ιδιαίτερα χειμαρρώδη και τεκμηριωμένο λόγο παρενέβη ο Παύλος Μπατάλης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας–Πικερμίου, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2025, με αφορμή την έγγραφη παρέμβαση ομάδας κατοίκων —μέσω της εκπροσώπου τους, κ. Βάνας Κουτρομάνου— σχετικά με το τεράστιο πρόβλημα της περιβαλλοντικής ρύπανσης και της ηχορύπανσης που προκαλείται από τις πτήσεις του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο κ. Μπατάλης αναφέρθηκε εκτενώς στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ραφήνα, μετά τις ενέργειες του Συλλόγου «Περιβαλλοντική Αρμονία» και του Δήμου Σπάτων–Αρτέμιδος, οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «ρίχνουν τα σκουπίδια τους στο διπλανό οικόπεδο, δηλαδή στο δικό μας». Με τη φράση αυτή, αποτύπωσε με γλαφυρό τρόπο το γεγονός ότι οι συστηματικές ενέργειες των γειτονικών φορέων συμβάλλουν στην αποφόρτισή τους, επιβαρύνοντας όμως δυσανάλογα τη Ραφήνα.

Ο δημοτικός σύμβουλος υπογράμμισε πως οι φορείς του όμορου Δήμου επιχειρούν να παγιώσουν, με νομική κάλυψη, τη μόνιμη χρήση του δυτικού διαδρόμου προσγειώσεων και απογειώσεων, ο οποίος περνάει πάνω από την πόλη, προκαλώντας καθημερινά αφόρητες συνθήκες για τους κατοίκους. Όπως σημείωσε, η υπόθεση αυτή εκδικάζεται στις 17 Νοεμβρίου 2025 και αποτελεί ζήτημα δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας για τη Ραφήνα, καθώς η όχληση που υφίστανται οι κάτοικοί της είναι πολλαπλάσια σε σχέση με εκείνη της Αρτέμιδας.

Ο Π. Μπατάλης ζήτησε από τη Δήμαρχο να κληθεί ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση εκ μέρους του Δήμου, προκειμένου να ενημερώσει πλήρως το Σώμα για τη νομική θέση και τη στάση που θα τηρηθεί κατά την εκδίκαση.

Το ανησυχητικό, όπως τόνισε, είναι ότι μέχρι στιγμής η Δημοτική Αρχή Ραφήνας–Πικερμίου φαίνεται να συναινεί και να ευθυγραμμίζεται με τις θέσεις των φορέων του Δήμου Σπάτων–Αρτέμιδος, οδηγώντας έτσι, εμμέσως πλην σαφώς, στη μονιμοποίηση μιας κατάφωρης αδικίας εις βάρος των κατοίκων της Ραφήνας.

Ο Παύλος Μπατάλης, με τη γνωστή του ευθύτητα, σοβαρότητα και συνέπεια απέναντι στα ζητήματα που αγγίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, έθεσε στο επίκεντρο του διαλόγου ένα θέμα που εδώ και χρόνια σιγοβράζει — ζητώντας διαφάνεια, ενημέρωση και ενεργή στάση από όλους.

Αυτή την εβδομάδα

Έρχονται εξώσεις-εξπρές για απλήρωτα ενοίκια – Τι αλλάζει από την 1η Μαΐου

Σημαντικές αλλαγές φέρνει από την 1η Μαΐου 2026 το...

Κεφαλονιά: Μυστήριο με 19χρονη που βρέθηκε νεκρή στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Τρίτης στην Κεφαλονιά, όταν...

Συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – 12 πλοία καταπλέουν σήμερα στο λιμάνι της Ραφήνας

Κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, με την...

Τα ζώδια σήμερα Τρίτη 14/4

Κριός: Σήμερα Τρίτη Κριέ μου, η καθημερινότητά σου...

Ασημένιο μετάλλιο για την Αλεξάνδρα Εφραίμογλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τραμπολίνο

Σπουδαία επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα σημειώθηκε στο Ευρωπαϊκό...

ΝΕΑ

Κεφαλονιά: Μυστήριο με 19χρονη που βρέθηκε νεκρή στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Τρίτης στην Κεφαλονιά, όταν...

Τα ζώδια σήμερα Τρίτη 14/4

Κριός: Σήμερα Τρίτη Κριέ μου, η καθημερινότητά σου...

Ασημένιο μετάλλιο για την Αλεξάνδρα Εφραίμογλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τραμπολίνο

Σπουδαία επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα σημειώθηκε στο Ευρωπαϊκό...

Ραφήνα: Live βραδιά στο Mamas με τον Χάρη Παπασιδέρη, το Σάββατο 18 Απριλίου

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά υπόσχεται το Mamas souvlaki doner...

Μυτιλήνη: Δίκυκλο προσέκρουσε σε απορριμματοφόρο – Νεκρός ο οδηγός

Τραγικό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας του...

RPN.GR