spot_img
14.7 C
Rafina
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Πειρατική επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο-19 ναυτικοί όμηροι

 

 

 

Θύμα πειρατικής επίθεσης έπεσε ένα ακόμη ελληνόκτητο πλοίο από το οποίο οι πειρατές απήγαγαν 19 μέλη του πληρώματος, 18 Ινδούς και ένα Τούρκο. Επίσης άλλα επτά μέλη παραμένουν επί του πλοίου. 

Η επίθεση στο δεξαμενόπλοιο  Nave Constellation (ναυπηγημένο το 2010, 298.000 dwt) της Navios Maritime Acquisitions, έγινε στις 3 Δεκεμβρίου  26 ναυτικά μίλια από τον τερματικό σταθμό  Egina terminal, νότια του νησιού Bonny στην Νιγηρία. 

Σε δήλωση τους εκπρόσωποι της εταιρείας διαχείρισης Anglo-Eastern και της πλοιοκτήτριας εταιρείας Navios ανέφεραν ότι το πλοίο δέχθηκε πειρατική επίθεση 77 ναυτικών μιλίων από το νησί Bonny. Το δεξαμενόπλοιο με σημαία Χονγκ Κονγκ  ήταν έμφορτο όταν δέχθηκε την επίθεση από ένοπλους άνδρες αργά το βράδυ της 3ης Δεκεμβρίου. 

Οι εγκληματίες αποχώρησαν από το πλοίο παίρνοντας 19 ναυτικούς ως ομήρους. Επτά ναυτικοί παρέμειναν στο πλοίο και πήραν εντολή να μεταφέρουν το δεξαμενόπλοιο σε ασφαλή θέση. Δεν υπήρξε ρύπανση ή βλάβη στο πλοίο. 

Επισημαίνεται ότι όλες οι αρμόδιες αρχές, συμπεριλαμβανομένου του κράτους σημαίας, έχουν ειδοποιηθεί και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση ων 19 ομήρων. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Νοεμβρίου, ανοιχτά των ακτών του Τόγκο της Δυτικής Αφρικής, ένοπλοι-πειρατές επιτέθηκαν στο ελληνικό τάνκερ «ΕLKA Αριστοτέλης» και απήγαγαν τέσσερα από τα 24 μέλη του πληρώματος, έναν 20χρονο Έλληνα ναυτικό, δύο Φιλιππινέζους κι έναν Γεωργιανό. Οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων συνεχίζονται.

Αυτή την εβδομάδα

Ο Μπάρμπα Βάγγος γεμίζει μουσική την Κυριακή 1 Νοεμβρίου!

Μια ξεχωριστή μουσική Κυριακή μάς περιμένει στην πλατεία της...

Ραφήνα: Πέντε χρόνια κάθειρξη για τον Ρουμάνο που είχε συλληφθεί για φωτιές το 2024

Σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών καταδικάστηκε, σύμφωνα με τις...

Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου: Ξεκινούν τον Νοέμβριο οι Σχολές Γονέων

Τον Νοέμβριο του 2026 ξεκινούν οι συναντήσεις των δύο...

ΝΕΑ

Ο Μπάρμπα Βάγγος γεμίζει μουσική την Κυριακή 1 Νοεμβρίου!

Μια ξεχωριστή μουσική Κυριακή μάς περιμένει στην πλατεία της...

Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου: Ξεκινούν τον Νοέμβριο οι Σχολές Γονέων

Τον Νοέμβριο του 2026 ξεκινούν οι συναντήσεις των δύο...

RPN.GR