Πειρατική επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο-19 ναυτικοί όμηροι

177

Θύμα πειρατικής επίθεσης έπεσε ένα ακόμη ελληνόκτητο πλοίο από το οποίο οι πειρατές απήγαγαν 19 μέλη του πληρώματος, 18 Ινδούς και ένα Τούρκο. Επίσης άλλα επτά μέλη παραμένουν επί του πλοίου. 

Η επίθεση στο δεξαμενόπλοιο  Nave Constellation (ναυπηγημένο το 2010, 298.000 dwt) της Navios Maritime Acquisitions, έγινε στις 3 Δεκεμβρίου  26 ναυτικά μίλια από τον τερματικό σταθμό  Egina terminal, νότια του νησιού Bonny στην Νιγηρία. 

Σε δήλωση τους εκπρόσωποι της εταιρείας διαχείρισης Anglo-Eastern και της πλοιοκτήτριας εταιρείας Navios ανέφεραν ότι το πλοίο δέχθηκε πειρατική επίθεση 77 ναυτικών μιλίων από το νησί Bonny. Το δεξαμενόπλοιο με σημαία Χονγκ Κονγκ  ήταν έμφορτο όταν δέχθηκε την επίθεση από ένοπλους άνδρες αργά το βράδυ της 3ης Δεκεμβρίου. 

Οι εγκληματίες αποχώρησαν από το πλοίο παίρνοντας 19 ναυτικούς ως ομήρους. Επτά ναυτικοί παρέμειναν στο πλοίο και πήραν εντολή να μεταφέρουν το δεξαμενόπλοιο σε ασφαλή θέση. Δεν υπήρξε ρύπανση ή βλάβη στο πλοίο. 

Επισημαίνεται ότι όλες οι αρμόδιες αρχές, συμπεριλαμβανομένου του κράτους σημαίας, έχουν ειδοποιηθεί και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση ων 19 ομήρων. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Νοεμβρίου, ανοιχτά των ακτών του Τόγκο της Δυτικής Αφρικής, ένοπλοι-πειρατές επιτέθηκαν στο ελληνικό τάνκερ «ΕLKA Αριστοτέλης» και απήγαγαν τέσσερα από τα 24 μέλη του πληρώματος, έναν 20χρονο Έλληνα ναυτικό, δύο Φιλιππινέζους κι έναν Γεωργιανό. Οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων συνεχίζονται.