spot_img
19.1 C
Rafina
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Περιφέρεια Αττικής:Απάντηση στις αιτιάσεις της κας Ρένας Δούρου, σχετικά με την κατεπείγουσα προμήθεια και διανομή προϊόντος με αντισηπτική και απολυμαντική δράση

 

 

 

Γνωρίζει άριστα η κα Δούρου ότι:

•      Η αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κατάστασης που βιώνει η χώρα μας λόγω της πανδημίας, δεν επιτρέπει μικροπολιτικές αντιπαλότητες και, μάλιστα, επί θεμάτων που άπτονται της δημόσιας υγείας.

  • Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης, εξάντλησε το σύνολο των δυνατοτήτων των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής για τη διαχείριση του σοβαρού θέματος της πανδημίας που ταλανίζει ολόκληρο τον πλανήτη μας, με τις λιγότερες για τη χώρα μας επιπτώσεις, με συγκεκριμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις και δράσεις.
  • Επί των συναφών αιτιάσεων της κας Δούρου, σημειώνονται τα εξής:
  • Στα πλαίσια άμεσης ανάγκης για λήψη και εφαρμογή προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και την προστασία των εργαζομένων, η Περιφέρεια Αττικής προέβη στην προμήθεια προϊόντος με αντισηπτική και απολυμαντική δράση για τα χέρια, των 80ml και 500 ml.

Η προμήθεια αυτή έγινε εξαιρετικά έγκαιρα, τον μήνα Μάρτιο 2020 και ακολούθησε αμέσως η διανομή στους εργαζομένους, σε Δήμους, στα Σώματα Ασφαλείας, σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων κ.λπ.

Με τιμή αγοράς 0,6 και 2,5  € αντίστοιχα, περίοδο κατά την οποία η τιμή διάθεσής του, ήταν  υπερπολλαπλάσια.

Το προϊόν αυτό περιέχει οινόπνευμα σε ποσοστό 70 %.

Η δε προμηθεύτρια εταιρεία είναι ελληνική και δραστηριοποιείται επί 40 έτη περίπου.

Η Περιφέρεια Αττικής είναι ο πρώτος Φορέας του Δημοσίου, ο οποίος προμηθεύτηκε και διένειμε στους πολίτες, αντισηπτικά, μάσκες και  γάντια.

  • Ο κορωνοϊός Covid -19 ανήκει στους ιούς που διαθέτουν έλυτρο και εξουδετερώνεται αποτελεσματικά από τα αλκοολούχα αντισηπτικά χεριών και σχετικά με το άνω προϊόν,ρητά ο ΕΟΦ, σε σχετικό έγγραφό του, σημειώνει ότι:

«Στη σύνθεση του προϊόντος περιέχεται EthylAlcohol (Ethanol) Denat. ≥70 % η οποία βάσει των διεθνών οδηγιών προσφέρει αποτελεσματική προστασία».

Εξάλλου, το γεγονός ότι ο προμηθευτής του ανωτέρω προϊόντος και για λόγους που αφορούν σε αυτόν, είχε γνωστοποιήσει στον ΕΟΦ την κυκλοφορία του υπόψη προϊόντος ως καλλυντικού αντί του ορθού, ότι πρόκειται περί προϊόντος με αντισηπτική και απολυμαντική δράση, δεν μεταβάλλει τα πράγματα, ως προς την προεκτεθείσα αποτελεσματικότητά του.

Και, ασφαλώς, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής θα επιληφθεί του θέματος, όσο αφορά στην άνω παράλειψη του προμηθευτή.

Όσο αφορά στις αιτιάσεις της κας Δούρου, σχετικά με τη χρήση του λογότυπου της Περιφέρεια Αττικής επί του άνω προϊόντος, σημειώνεται ότι η ενέργεια αυτή σκοπούσε στην εμπέδωση του μηνύματος στους χρήστες του ότι «η Περιφέρεια Αττικής είναι δίπλα τους».

Αυτή την εβδομάδα

Μάτι: Κατέρρευσε τμήμα σκάλας προς την παραλία – Επείγον αίτημα για μέτρα ασφαλείας

Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί η σκάλα που οδηγεί στην...

Νέα δικαστική εξέλιξη για τον αεροπορικό θόρυβο από το αεροδρόμιο στα Σπάτα

Νέα εξέλιξη στη δικαστική διεκδίκηση για την αντιμετώπιση του...

Παιανιακός – Θύελλα Ραφήνας 0-14: Εμφατική πρόκριση στο Κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ

Ευρεία νίκη με 14-0 επί του Παιανιακού πέτυχε εκτός...

Pizza Fan: Πληροφορίες για πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε κρυφό δωμάτιο στην κατοικία του ιδιοκτήτη

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ και κοσμήματα φέρονται να...

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου επιστρέφει η χειμερινή ώρα —...

ΝΕΑ

Νέα δικαστική εξέλιξη για τον αεροπορικό θόρυβο από το αεροδρόμιο στα Σπάτα

Νέα εξέλιξη στη δικαστική διεκδίκηση για την αντιμετώπιση του...

Παιανιακός – Θύελλα Ραφήνας 0-14: Εμφατική πρόκριση στο Κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ

Ευρεία νίκη με 14-0 επί του Παιανιακού πέτυχε εκτός...

Pizza Fan: Πληροφορίες για πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε κρυφό δωμάτιο στην κατοικία του ιδιοκτήτη

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ και κοσμήματα φέρονται να...

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου επιστρέφει η χειμερινή ώρα —...

Ισχυρός σεισμός στο Θιβέτ: Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για μέγεθος 7

Διαφορετικές εκτιμήσεις για το εστιακό βάθος μεταδίδουν τα μέσα...

Γιώργος Κώτσηρας: Ποιος είναι ο αναπληρωτής υπουργός που κατέρρευσε στη Βουλή

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου ο...

RPN.GR