spot_img
18 C
Rafina
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Περιφέρεια Αττικής:Εξ αποστάσεως μαθήματα στην σχολή γονέων Αττικής

 

 

Ξεκινά αύριο, 23 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι και 29 Απριλίου 2020 η διαδικασία κατάθεσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα http://www.innovationattica.gr/aitisi των δηλώσεων ενδιαφέροντος για συμμετοχή στον κύκλο εξ’ αποστάσεως Μαθημάτων με τίτλο «Μένουμε Σπίτι… και μένουμε καλά» της «Σχολής Γονέων Αττικής» που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Τμήμα Ψυχολογίας.

Γ. Πατούλης: «Με στοχευμένες δράσεις συμβάλουμε στη θωράκιση της οικογένειας και την έμπρακτη στήριξη των γονέων και κηδεμόνων»

Η δράση απευθύνεται σε γονείς, κατοίκους της Περιφέρειας Αττικής και στοχεύει στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσή τους σε θέματα διαχείρισης της καθημερινότητας των παιδιών μέσα στο σπίτι.

Μετά το πέρας της παραπάνω περιόδου θα πραγματοποιηθεί επιλογή των συμμετεχόντων με τήρηση απόλυτης χρονικής σειράς κατάθεσης των αιτήσεων, μέχρι συμπληρώσεως του μέγιστου δυνατού αριθμού συμμετεχόντων (300), ενώ παράλληλα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα http://www.innovationattica.gr/ τόσο οι 300 επιλεχθέντες όσο και οι επιλαχόντες (εφόσον έχουν κατατεθεί αιτήσεις πέραν των 300). Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για το αποτέλεσμα της αιτήσεώς τους και με ηλεκτρονική αλληλογραφία (email).

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, με αφορμή την έναρξη της σχετικής διαδικασίας επισημαίνει:

«Η Περιφέρεια Αττικής συνεργάζεται με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τη δρομολόγηση συνεργειών με το τμήμα Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, με σκοπό την ψυχική θωράκιση της οικογένειας. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη δράσεων ενίσχυσης και ενδυνάμωσης των πολιτών μας. Με τη λειτουργία των διαδικτυακών σχολών γονέων συμβάλουμε με πράξεις στη δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη των οικογενειών της Αττικής».

Η περίοδος των μαθημάτων του τρέχοντος κύκλου θα είναι το δίμηνο Μάιος-Ιούνιος 2020. Κάθε εκπαιδευόμενος θα παρακολουθήσει συνολικά δεκαέξι (16) εξ αποστάσεως εκπαιδευτικές ώρες σε συνεδρίες των δύο (2) ωρών, απογεύματα, μία φορά την εβδομάδα.

Οι Θεματικές Ενότητες που θα καλυφθούν είναι:

ΘΕ-1: Στήριξη των παιδιών σε περιόδους κρίσης και ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας στην οικογένεια

ΘΕ-2: Η ψυχολογία των γονέων κατά την περίοδο της πανδημίας

ΘΕ-3: Μένουμε ασφαλείς στο Διαδίκτυο

ΘΕ-4: Η γονικότητα και οι διαφορετικές αναπτυξιακές φάσεις παιδιών και εφήβων

ΘΕ-5: Δημιουργικές διαδρομές σε… ήδη γνωστά μονοπάτια συμπεριφοράς

ΘΕ-6: Μύθοι και Αλήθειες για τη Διαφορετικότητα

Μέλη ΔΕΠ Τμήματος Ψυχολογίας ΕΚΠΑ (εισηγητές των μαθημάτων)

Σίσσυ Χατζηχρήστου, Καθηγήτρια Σχολικής Ψυχολογίας

Σπύρος Τάνταρος, Καθηγητής Αναπτυξιακής Ψυχολογίας

Πέτρος Ρούσσος, Αναπλ. Καθηγητής Γνωστικής Ψυχολογίας

Άννα Χριστοπούλου, Αναπλ. Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας

Κατερίνα Γκαρή, Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας

Βασίλης Παυλόπουλος, Αναπλ. Καθηγητής Διαπολιτισμικής Ψυχολογίας

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

RPN.GR