spot_img
11.5 C
Rafina
Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Περιφέρεια Αττικής: Πάνω από 21.600 κλήσεις στο 1100 για καταγγελίες αισχροκέρδειας και πληροφορίες για τον κορωνοϊό

 

 

 

Πάνω από 21.600 οι κλήσεις πολιτών στο τηλεφωνικό κέντρο 1110 της Περιφέρειας Αττικής για ενημέρωση σχετικά με τον κορωνοϊό και καταγγελίες φαινομένων αισχροκέρδειας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, η ανταπόκριση των πολιτών συνεχίζει να είναι μεγάλη. Από την πρώτη στιγμή που ενεργοποιήθηκε μέχρι σήμερα το απόγευμα οι ενδιαφερόμενοι που έχουν απευθυνθεί σε αυτό ξεπερνούν τους 21.607.

Οι πολίτες απευθυνόμενοι στο 1110 έχουν τη δυνατότητα, χωρίς καμία χρέωση, να καταγγέλλουν φαινόμενα αισχροκέρδειας, να ζητούν βοήθεια και ενημέρωση για τον κορoνοϊό και να αναφέρουν περιπτώσεις μοναχικών πολιτών που θέλουν υποστήριξη.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στατιστικά, ένας στους δύο πολίτες (48%) απευθύνεται στον τετραψήφιο αριθμό 1110 προκειμένου να ζητήσει πληροφορίες για ιατρικά θέματα. Επιπλέον ένα 7% ζητά οδηγίες για ψυχολογική υποστήριξη, ενώ το 41% απευθύνεται στο τηλεφωνικό κέντρο για θέματα κοινωνικής παρέμβασης. Τέλος 3,8% καταγγέλλει φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Όπως φαίνεται από τη στατιστική ανάλυση του προφίλ των πολιτών οι 6 στις δέκα είναι γυναίκες (59%) και οι 4 στους δέκα, άνδρες (41%). Σε επίπεδο γεωγραφικής ανάπτυξης οι επικοινωνίες έγιναν στο μεγαλύτερο ποσοστό από την Αττική 86% και αμέσως μετά ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 3%.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισημαίνει:

«Αξιοποιούμε τα στοιχεία του τηλεφωνικού κέντρου και δημιουργούμε ασπίδα προστασίας και υποστήριξης των πολιτών. Το 1110 αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στην προσπάθεια που καταβάλλουμε, τόσο στη χαρτογράφηση των αναγκών που υπάρχουν ανά περιοχή, όσο και στον εντοπισμό των φαινομένων αισχροκέρδειας. Παράλληλα, διαπιστώνουμε την ανάγκη των πολιτών να επικοινωνήσουν με ιατρούς και να τους δοθούν κατευθύνσεις για ζητήματα που αφορούν στην προφύλαξη από τον κορoνοϊό. Στόχος μας είναι κανένας πολίτης να μην είναι μόνος του. Για το λόγο αυτό παράλληλα καταγράφουμε τις ανάγκες των ευπαθών ομάδων που χρειάζονται άμεση φροντίδα και υποστήριξη. Ενωμένοι δίνουμε την εθνική μάχη».

ΠΗΓΗ:mononews.gr

Αυτή την εβδομάδα

Παραδόθηκε το νέο παρκέ στο Κλειστό Γυμναστήριο Διώνης

Παραδόθηκε το νέο παρκέ στο Κλειστό Γυμναστήριο Διώνης Σήμερα παραδόθηκε...

Συγκινητικό «αντίο» στον Αλμπέρτο Εσκενάζυ – rpn

Σε μια τελετή γεμάτη συναίσθημα, αξιοπρέπεια και σιωπηλή αγάπη,...

ΝΕΑ

Παραδόθηκε το νέο παρκέ στο Κλειστό Γυμναστήριο Διώνης

Παραδόθηκε το νέο παρκέ στο Κλειστό Γυμναστήριο Διώνης Σήμερα παραδόθηκε...

Συγκινητικό «αντίο» στον Αλμπέρτο Εσκενάζυ – rpn

Σε μια τελετή γεμάτη συναίσθημα, αξιοπρέπεια και σιωπηλή αγάπη,...

Δημήτρης Μισοκοίλης: Διαδρομές ζωής, ήσυχες αλλά βαθιές

Ο Δημήτρης Μισοκοίλης είναι από εκείνους τους ανθρώπους που,...

ΕΥΔΑΠ: 17 ερωτήσεις και απαντήσεις για τις αλλαγές στα τιμολόγια του νερού

Διευκρινίσεις σχετικά με την εισήγησή της προς την ΡΑΑΕΥ για...

Η «μαύρη Παρασκευή» της Αθήνας: 45 χρόνια από τη νύχτα που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή – rpn

Ημερολόγιο: 19 Δεκεμβρίου 1980. Παρασκευή. Ξημερώνει, αλλά η Αθήνα...

RPN.GR