Περιφέρεια Αττικής:Παράδοση 35 πυροσβεστικών οχημάτων συνολικής αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ

339

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη, του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Σ. Κολοκούρη, παραβρέθηκε σήμερα στην τελετή παράδοσης, στο  Αρχηγείο της Πυροσβεστικής, του στόλου 35 πυροσβεστικών οχημάτων συνολικής αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παραβρέθηκε  σήμερα στο  Αρχηγείο της Πυροσβεστικής  στην τελετή παράδοσης των 35 πυροσβεστικών οχημάτων.  Η τελετή παράδοσης παραλαβής πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη , του  Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Β. Παπαγεωργίου και του του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Σ. Κολοκούρη.

Η χρηματοδότηση των συγκεκριμένων οχημάτων εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020 και αφορά στο έργο «Εξοπλισμός αντιμετώπισης φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών στην Περιφέρεια Αττικής».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δήλωσε:

«Ενισχύουμε το στόλο της Πυροσβεστικής με κεντρικό στόχο μας την προστασία των πολιτών, του φυσικού περιβάλλοντος και την αποτελεσματικότερη πρόληψη των πυρκαγιών. Για την Περιφέρεια Αττικής η καλύτερη θωράκιση των συστημάτων πρόληψης αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Τα 35 οχήματα διαφόρων τύπων που χρηματοδοτήθηκαν από το ΠΕΠ Αττικής και παραδόθηκαν σήμερα στην Πυροσβεστική αποτελούν την έμπρακτη απόδειξη. Το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Αττικής συνεπής στην προσπάθεια ενίσχυσης των σωμάτων ασφαλείας θα είναι έτοιμη να αποδώσει ανάλογο εξοπλισμό οχημάτων και στην Ελληνική Αστυνομία. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κεντρική Διοίκηση για να συμβάλλουμε στην καλύτερη προστασία των πολιτών. Προχωράμε για μια άλλη Αττική».

Ο στόλος των 35 Οχημάτων

Το οχήματα που παραδόθηκαν είναι τριών τύπων και συγκεκριμένα:

  • Είκοσι ένα είναι Υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα ελαφρού τύπου (4Χ4) χωρητικότητας 500 λίτρων νερού με αυτόνομο πυροσβεστικό συγκρότημα.
  • Δώδεκα είναι Υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα (4Χ4) χωρητικότητας 4.000 λίτρων νερού.
  • Δύο είναι Ειδικά Βραχιονοφόρα πυροσβεστικά οχήματα ωφέλιμου ύψους 20 μέτρων.