spot_img
18 C
Rafina
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Περιφέρεια Αττικής:Υποστήριξη στα μέλη της οικογένειας που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας

 

 

Την έμπρακτη υποστήριξή της προς τις γυναίκες αλλά και κάθε μέλος της οικογένειας που μπορεί να υποστούν ενδοοικογενειακή βία κατά την περίοδο του κατ οίκον εγκλεισμού των πολιτών λόγω της πανδημίας, προσφέρει η  Περιφέρεια Αττικής, ενισχύοντας την τηλεφωνική γραμμή 1110, με ειδική Γραμμή Βοήθειας για την πρόσβαση των θυμάτων βίας σε ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη και καθοδήγηση.

Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής : «Δεν υπάρχει ποτέ δικαιολογία για άσκηση βίας στα μέλη της οικογένειας, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες. Για όσους αισθάνονται ότι κινδυνεύουν από κακοποίηση είτε είναι γυναίκες, ή οποιοδήποτε άλλο μέλος της οικογένειας, η Περιφέρεια Αττικής θα προσφέρει συντονισμένη βοήθεια και υποστήριξη»

Ειδικότερα η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων, επανδρώνει την Ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης 1110 με ειδικούς επιστήμονες με στόχο την καθολική αντιμετώπιση των περιστατικών .

Με σύμφωνο που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, η Περιφέρεια Αττικής και η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων, δεσμεύονται να συνεργαστούν στο ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας κατά την περίοδο που η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε στις περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας , οι ψυχολόγοι της γραμμής 1110 να καθοδηγούν πληρέστερα τις γυναίκες, και τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, με ψυχολογική στήριξη και καθοδήγηση ως προς τις δυνατότητες υποστήριξης που τους παρέχει η πολιτεία.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «H εντολή παραμονής στο σπίτι μπορεί να προκαλέσει αυξημένη ανησυχία για όσους βιώνουν ή αισθάνονται τον κίνδυνο ενδοοικογενειακής βίας. Δεν υπάρχει ποτέ δικαιολογία για άσκηση βίας στα μέλη της οικογένειας, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες. Για όσους αισθάνονται ότι κινδυνεύουν από κακοποίηση, είτε είναι γυναίκες, ή οποιοδήποτε άλλο μέλος της οικογένειας, είναι σημαντικό να γνωρίζουν ότι υπάρχει βοήθεια και υποστήριξη εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής, η οποία πλέον διασυνδέεται με τον επίσημο μηχανισμό ανταπόκρισης της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων και την Άμεσο Δράση. Η Περιφέρεια Αττικής θα είναι δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, ώστε ποτέ να μην νιώσει κανένας μόνος, απελπισμένος ή αβοήθητος».

Κατά τη διάρκεια ισχύος της συνεργασίας των δύο πλευρών και μετά τη λήξη αυτής, οι Συνεργαζόμενοι Φορείς δεσμεύθηκαν αμοιβαία για την υποχρέωση πίστης και εχεμύθειας και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία προσωπικών δεδομένων των συμβουλευομένων/εξυπηρετουμένων γυναικών και θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, των εργαζομένων στις αρμόδιες υπηρεσίες των Συνεργαζόμενων Φορέων και παντός εμπλεκομένου τρίτου προσώπου.

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

RPN.GR