spot_img
19.4 C
Rafina
Σάββατο, 25 Απριλίου, 2026
spot_img

Πέθανε ο διεθνούς φήμης Έλληνας σχεδιαστής κοσμημάτων Minas

 

 

 

Σε ηλικία 82 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή ο διάσημος Έλληνας σχεδιαστής κοσμημάτων Minas. Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε η οικογένειά του μέσω του Facebook.

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε τον Μηνά. Τον δικό μας Μηνά. Τον σύζυγο, τον πατέρα, τον ανήσυχο καλλιτέχνη. Το μεγάλο του ταξίδι ξεκινά με ένα λευκό χαρτί και ένα μολύβι. Τα άστρα ανατέλλουν και δυουν στις ίδιες θέσεις. Τα “άστρα” του Μηνά τώρα λάμπουν ακόμη περισσότερο καθώς βρήκαν τη θέση για την οποία δημιουργήθηκαν: τον ουρανό. Εκεί ανήκουν πλέον και δε θα δυσουν ποτέ».

Minas Designs· 3 ώρες ·  Με μεγαλη θλιψη αποχαιρετουμε το Μηνά… το δικο μας Μηνά… το συζυγο, τον πατερα, τον ανησυχο καλλιτεχνη.
Το μεγαλο του ταξιδι ξεκινα με ενα λευκο χαρτι και ενα μολυβι.

«Τα αστρα ανατελλουν και δυουν στις ιδιες θεσεις. Τα «αστρα» του Μηνά τωρα λαμπουν ακομη περισσοτερο καθως βρηκαν τη θεση για την οποια δημιουργηθηκαν: τον ουρανο.
Εκει ανηκουν πλεον και δε θα δυσουν ποτέ».

Οικογένεια Μηνάς

With great sadness we bid MINAS farewell .. our Minas … the husband, the father, the creative spirit.
His final journey begins with pencil and paper.

“Stars rise and fall in the same position. Minas’ “Astra” now shine bright as they find their place for which they were created: the sky.
They belong there and they will never set.”

The MINAS family

Ο Μηνάς Σπυρίδης γεννήθηκε το 1938 στη Νέα Ιωνία και από μικρή ηλικία λάτρευε το σχέδιο. Σε ηλικία 15 ετών δημιούργησε τα πρώτα του κοσμήματα, ενώ είναι ο μοναδικός Έλληνας σχεδιαστής κοσμημάτων που έχει τιμηθεί διεθνώς. Τα έργα του φιλοξενήθηκαν στη μεγαλύτερη έκθεση της Νέας Υόρκης. 

Αυτή την εβδομάδα

Σωματείο Επαγγελματιών Μαραθώνα: Νεότερη ενημέρωση – Δωρεάν παραχώηση οικοπέδου για πάρκινγκ

Νεότερη ενημέρωση προς όλους τους συναδέλφους και τοὺς κατοίκους...

Κρεπερί στο Πικέρμι αναζητά προσωπικό

Το Sojo Lab στο Πικέρμι αναζητά άτομο για κρέπες...

Δήμητρα Τσεβά: Η συνεδρίαση της Πέμπτης 23/4 δεν είναι η εικόνα του Δήμου μας

Απολογητική αλλά και με υπονοούμενα ένθεν κακείθεν η Δήμαρχος...

Στο σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη η Μπριζίτ Μακρόν – Η επίσκεψη στη Μαρέβα και το δώρο με ευχές ανάρρωσης

Μια κίνηση με έντονο ανθρώπινο αλλά και συμβολικό χαρακτήρα...

Λέκκας: Δεν είναι δυνατόν να προβλέψουμε με ακρίβεια τον μεγάλο σεισμό στον Κορινθιακό

Για τον πρόσφατο ισχυρό σεισμό νότια της Κρήτης, αλλά...

ΝΕΑ

Κρεπερί στο Πικέρμι αναζητά προσωπικό

Το Sojo Lab στο Πικέρμι αναζητά άτομο για κρέπες...

Δήμητρα Τσεβά: Η συνεδρίαση της Πέμπτης 23/4 δεν είναι η εικόνα του Δήμου μας

Απολογητική αλλά και με υπονοούμενα ένθεν κακείθεν η Δήμαρχος...

Συνάντηση των Επαγγελματιών Μαραθώνα με θέμα: αποκλεισμός των επιχειρήσεων λόγω έργων ΕΥΔΑΠ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε εχθές (24/4) των επαγγελματιών του Μαραθώνα. Το θέμα...

43η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης – Κυριακή 17 Μαΐου 2026

Βαδίζουμε από τον Μαραθώνα μέχρι το Σύνταγμα

RPN.GR