Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Φιλιππόπουλος

438

 

Πέθανε σε ηλικία 92 ετών σήμερα, Κυριακή 27/12 ο ηθοποιός Νίκος Φιλιππόπουλος.

Την είδηση του θανάτου έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Facebook, ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ποιος ήταν ο Νίκος Φιλιππόπουλος

Ο Νίκος Φιλιππόπουλος γεννήθηκε στον Βόλο το 1928 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Σπούδασε επίσης ραδιοσκηνοθεσία, αλλά και βυζαντινή και ευρωπαϊκή μουσική. Σε παιδική εκπομπή συμμετείχε στην εκπομπή Η ώρα του παιδιού (Αντιγόνη Μεταξά) και παράλληλα έπαιξε στο θέατρο της Αντιγόνης Μεταξά. Αργότερα έλαβε μέρος σε πολυάριθμες ραδιοφωνικές εκπομπές.

Ανέπτυξε εκτεταμένη σκηνοθετική δραστηριότητα: σκηνοθέτησε πολλά θεατρικά έργα ελληνικού και ξένου δραματολογίου, ιστορικά και λαογραφικά χρονικά, εκπομπές συνέχειας με θρησκευτικά θέματα κ. α.

Διασκεύασε διάφορα θεατρικά κείμενα όλο το 1928. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1945. Από τότε και έως το 1982, έλαβε μέρος σε 62 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου. Η πιο γνωστή παρουσία του στον κινηματογράφο ήταν η ερμηνεία του Θεμιστοκλή (αδελφού της Μάρως Κοντού), στην ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άντρα». Ήταν σύζυγος της ηθοποιού Λευκής Βεντουράτου.

Φιλμογραφία

Η γυνή να φοβήται τον άνδρα (1965) [Θεμιστοκλής- αδελφός της Μάρως Κοντού]

Διαβόλου κάλτσα (1961) [εκπαιδευόμενος ηθοποιός]

Ποια είναι η Μαργαρίτα (1961)

Κόκκινος βράχος (1949)

Παιδιά της Αθήνας (1947)[Αλέκος Δώνης, αδελφός Μαρίας]

Αδούλωτοι σκλάβοι (1946)

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ