spot_img
21.2 C
Rafina
Τρίτη, 21 Απριλίου, 2026
spot_img

Πέθανε ο θρύλος της funk και της soul Sly Stone – RPN

Ο Sly Stone, θρύλος της funk και της soul μουσικής, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, μετά από μακροχρόνια μάχη με τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και άλλα προβλήματα υγείας. Γεννημένος ως Sylvester Stewart, ήταν ο πρωτοπόρος τραγουδιστής και ηγέτης του συγκροτήματος Sly and the Family Stone, που καθόρισε τη μουσική σκηνή των δεκαετιών του 1960 και 1970, φέρνοντας μια πρωτοποριακή συγχώνευση funk, soul, rock και gospel.

 

 

 

Η μουσική του Sly Stone ξεχώρισε για την καινοτομία της και τα κοινωνικά μηνύματα που μετέδιδε, επηρεάζοντας βαθιά την ποπ κουλτούρα και εμπνέοντας γενιές καλλιτεχνών. Με τραγούδια όπως το «Everyday People» και το «Family Affair», το συγκρότημά του έγινε σύμβολο της ενότητας και της κοινωνικής αλλαγής.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, όπως προβλήματα με τα ναρκωτικά και περιόδους αστέγιας, ο Sly Stone συνέχισε να δημιουργεί μουσική, ηχογραφώντας εκατοντάδες νέα τραγούδια ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες. Πρόσφατα είχε ολοκληρώσει το σενάριο για την αυτοβιογραφική του ταινία, ενώ το 2024 είχε εκδώσει τα απομνημονεύματά του.

Η οικογένειά του εξέφρασε τη βαθιά θλίψη της και την ευγνωμοσύνη για την αγάπη που δέχθηκαν, τονίζοντας πως η μουσική κληρονομιά του Sly Stone θα συνεχίσει να εμπνέει και να ζει μέσα από τις επόμενες γενιές. Ο Sly Stone παραμένει μια μνημειώδης μορφή της μουσικής ιστορίας, ένας πραγματικός πρωτοπόρος του funk και της ψυχεδελικής soul.

Αυτή την εβδομάδα

Σωματείο Εμπόρων & Επαγγελματιών Μαραθώνα: Κάλεσμα σε συστράτευση για συλλογική ενδυμάμωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ · ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΦΜ ΚΑΙ ΕΔΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ...

Τα ζώδια σήμερα, Τρίτη 21/4

Σήμερα Τρίτη Κριέ μου, η είσοδος της Σελήνης στον Καρκίνο...

Ο Εγκέφαλος σε ανάπαυση – Γιατί το να μην κάνεις τίποτα, κάνει τελικά, καλό!

Στο πρόσφατο βιβλίο του, «Ο εγκέφαλος σε ανάπαυση», ο...

Ποιοι σταθμοί Μετρό κλείνουν έως τις 30 Απριλίου – Πώς θα εξυπηρετηθούν οι επιβάτες

Με αλλαγές στη λειτουργία της Γραμμής 2 του Μετρό...

ΝΕΑ

Σωματείο Εμπόρων & Επαγγελματιών Μαραθώνα: Κάλεσμα σε συστράτευση για συλλογική ενδυμάμωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ · ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΦΜ ΚΑΙ ΕΔΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ...

Τα ζώδια σήμερα, Τρίτη 21/4

Σήμερα Τρίτη Κριέ μου, η είσοδος της Σελήνης στον Καρκίνο...

Ο Εγκέφαλος σε ανάπαυση – Γιατί το να μην κάνεις τίποτα, κάνει τελικά, καλό!

Στο πρόσφατο βιβλίο του, «Ο εγκέφαλος σε ανάπαυση», ο...

Anthropic AI: Συζήτηση γύρω από τους κινδύνους του νέου μοντέλου Τεχνητής Νοημοσύνης

Με την περιορισμένη ανάπτυξη του Mythos, η αμερικανική start-up...

Αρχαιρεσίες στον Επιμορφωτικό Σύλλογο Νέας Μάκρης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 19ης Απριλίου...

RPN.GR