spot_img
26.6 C
Rafina
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
spot_img

Πέτρος Φιλιππίδης: Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό – Ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού – rpn

 

 

 

Ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό κρίθηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης για δύο απόπειρες βιασμού. Το δικαστήριο απέρριψε με ομόφωνη απόφαση τα αιτήματα της υπεράσπισης για αναγνώριση ελαφρυντικών, όπως ο πρότερος σύννομος βίος και η καλή συμπεριφορά μετά την πράξη.

Η απόφαση του δικαστηρίου ανακοινώθηκε σήμερα, με την πρόεδρο να δηλώνει ότι απορρίπτονται οι ισχυρισμοί περί υπαναχώρησης και μετατροπής της κατηγορίας σε ηπιότερη. Η καταδίκη του Πέτρου Φιλιππίδη παραμένει ίδια με την πρωτόδικη, ενώ η διαδικασία συνεχίζεται με επόμενο στάδιο την επιμέτρηση της ποινής.

Στην αίθουσα επικράτησε συγκίνηση τη στιγμή της απόφασης, με τις δύο γυναίκες που είχαν καταγγείλει τον ηθοποιό να ξεσπούν σε κλάματα, ενώ ο ίδιος φέρεται να άκουσε την ετυμηγορία ψύχραιμος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας, Ανδρέας Καραφλός, είχε προτείνει την απαλλαγή του κατηγορούμενου λόγω αμφιβολιών, επικαλούμενος την έλλειψη επαρκών αποδεικτικών στοιχείων, κυρίως ιατροδικαστικής φύσης. Ωστόσο, το δικαστήριο υιοθέτησε διαφορετική προσέγγιση, απορρίπτοντας πλήρως τον ισχυρισμό αυτό και καταλήγοντας σε καταδικαστική απόφαση.

Η υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη αποτέλεσε ένα από τα πιο ηχηρά παραδείγματα στο πλαίσιο του ελληνικού #MeToo, φέρνοντας στο φως σοβαρές καταγγελίες και θέτοντας στο επίκεντρο τη συζήτηση για τη σεξουαλική παρενόχληση και βία στον χώρο του θεάματος.

Η ανακοίνωση της ποινής αναμένεται εντός της ημέρας.

Αυτή την εβδομάδα

Δολοφονίες Γυναικών: Το προφίλ των δραστών – Τα «σημάδια» πριν το έγκλημα

Κραυγές για βοήθεια, που έσπασαν τη σιωπή της νύχτας…Ένας...

Νέα Μάκρη: Οι χώροι στάθμευσης που εξυπηρετούν το κέντρο και την παραλία – Δείτε χάρτη

Λύσεις για τους οδηγούς που επισκέπτονται το κέντρο και...

Δήμος Μαραθώνος: Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Ωδή στη Χαρά»

Το Τμήμα Διαχείρισης Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΑΠΗ και...

Καλαμάτα: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στην 39χρονη που δολοφονήθηκε με 45 μαχαιριές – Συγκλονίζει η αδελφή της

Σε κλίμα βαθιάς θλίψης και οργής πραγματοποιείται σήμερα στην...

ΝΕΑ

Δολοφονίες Γυναικών: Το προφίλ των δραστών – Τα «σημάδια» πριν το έγκλημα

Κραυγές για βοήθεια, που έσπασαν τη σιωπή της νύχτας…Ένας...

Δήμος Μαραθώνος: Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Ωδή στη Χαρά»

Το Τμήμα Διαχείρισης Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΑΠΗ και...

Αστυνομικός έσωσε δύο αδερφάκια από φλεγόμενο σπίτι- η καλή είδηση της ημέρας

Μια συγκινητική πράξη αυτοθυσίας εκτυλίχθηκε στα Γιαννιτσά, όπου αστυνομικός...

RPN.GR