Πέτσας : Δεν θα γίνει ανασχηματισμός.Είναι διορθωτικές κινήσεις

170

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας,απαντώντας στα σενάρια των τελευταίων ημερών για ανασχηματισμό τόνισε πως «δεν γίνεται ανασχηματισμός. Ο πρωθυπουργός είπε πως πρόκειται για διορθωτικές κινήσεις. Οι όποιες κινήσεις κάνει ο πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες δεν θα συνιστούν ανασχηματισμό, αλλά ενίσχυση του κυβερνητικού έργου». 

Παράλληλα χρησιμοποίησε τις λέξεις «συντονισμός» και «ταχύτητα» που θεωρούνται τα «κλειδιά» των μετακινήσεων που πρόκειται να γίνουν.

Κατά πληροφορίες του newpost.gr οι όποιες αλλαγές αναμένεται να ανακοινωθούν τα επόμενα 24ωρα και πιο συγκεκριμένα μέχρι την Πέμπτη. Κατά βάση θα πρόκειται για περιορισμένες παρεμβάσεις στο κυβερνητικό σχήμα και θα έχουν σχέση με τη διαχείριση των κονδυλίων που θα λάβει η χώρα μας από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Θα αφορά κυρίως σε υφυπουργοποιήσεις, αξιοποίηση βουλευτών από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και σε αναβάθμιση Γενικών Γραμματέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται η αξιοποίηση του πρώην επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, καθηγητή Πάνου Τσάκλογλου, καθώς επίσης και αναβάθμιση του υφυπουργού Οικονομικών αρμόδιου για θέματα Λογιστηρίου του Κράτους Θόδωρου Σκυλακάκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου βρίσκεται σε διακοπές στη Νάξο, και ότι όταν ανακοινωθούν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, θα επιστρέψει στην Αθήνα για την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης.