Πιερρακάκης : Μέχρι τα Χριστούγεννα θα λειτουργεί κανονικά το 112!

376

Κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τους δημοσιογράφους, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποκάλυψε ότι στη δοκιμαστική λειτουργία το περασμένο καλοκαίρι παρουσιάστηκε πρόβλημα, καθώς στην αρχική σύμβαση που υπογράφηκε με την εταιρεία που έφτιαξε το «112» δεν είχε συμπεριληφθεί ως προαπαιτούμενο η ενημέρωση των κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων να δημιουργήσουν το απαραίτητο λογισμικό.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε κυρίως στα τηλέφωνα της Apple με τον υπουργό να κάνει γνωστό ότι επικοινώνησε με τα ανώτερα κλιμάκια της εταιρίας και ανώτατο διευθυντικό στέλεχος, ο οποίος και τον διαβεβαίωσε πως σε μια από τις επόμενες ενημερώσεις το πρόβλημα θα έχει λυθεί.

Επιστολές ωστόσο, έχουν αποσταλεί και σε άλλες εταιρίες που κατασκευάζουν κινητά τηλέφωνα, προκειμένου να λειτουργεί κανονικά το σύστημα «112» μέχρι τα Χριστούγεννα.

Την κυβέρνηση προβληματίζει ακόμη, το γεγονός ότι η ειδοποίηση λειτουργεί μόνον σε smartphones, τα λεγόμενα έξυπνα τηλέφωνα με συνέπεια άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας με παλαιότερες συσκευές να μην λαμβάνουν τη σχετική ειδοποίηση.