spot_img
26.5 C
Rafina
Πέμπτη, 21 Μαΐου, 2026
spot_img

Πικέρμι/ Ντράφι – ενημερωτική εκδήλωση για τις πυρκαγιές – rpn

 

 

 

Προστατεύουμε τη ζωή μας και το σπίτι μας – Όλοι μαζί, ενημερωμένοι και έτοιμοι

Την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2025, στο Εντευκτήριο του Ντραφίου, πραγματοποιήθηκε μία ουσιαστική και επίκαιρη ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Πώς μπορούμε να σώσουμε την περιουσία μας από τη φωτιά». Σε μία εποχή που οι φυσικές καταστροφές, και ιδιαίτερα οι πυρκαγιές, αποτελούν διαρκή απειλή, η ενημέρωση και η προετοιμασία αποδεικνύονται κρίσιμες.

Κεντρικός προσκεκλημένος της βραδιάς ήταν ο Υποστράτηγος ε.α. κ. Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, ο οποίος με τη γνώση και την εμπειρία του ανέδειξε τη σημασία της έγκαιρης προετοιμασίας και της σωστής αντίδρασης σε περιπτώσεις πυρκαγιάς. Με σαφή και κατανοητό λόγο, τόνισε πως ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσουμε την περιουσία και κυρίως τη ζωή μας, είναι να γνωρίζουμε πώς να ενεργούμε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από ένα τέτοιο καταστροφικό γεγονός.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Υπεύθυνος Πυροπροστασίας του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, κ. Μάνος Τσαλιαγκός, ο οποίος παρείχε πρακτικές και εφαρμόσιμες οδηγίες για την προστασία της ζωής, της οικογένειας και των σπιτιών μας. Μέσα από χρήσιμα παραδείγματα και σαφείς οδηγίες, εξήγησε πώς μικρές καθημερινές κινήσεις – όπως η αποψίλωση οικοπέδων, η απομάκρυνση εύφλεκτων υλικών και η ύπαρξη σχεδίου εκκένωσης – μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε μια κρίσιμη στιγμή.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμμετοχή της Εθελοντικής Ομάδας Ραφήνας-Πικερμίου, καθώς και πλήθους πολιτών της περιοχής, γεγονός που απέδειξε στην πράξη ότι η πρόληψη, η ενημέρωση και η εθελοντική προσφορά αποτελούν βασικά μας όπλα απέναντι στις φυσικές καταστροφές.

Μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες, καλλιεργείται μια κουλτούρα ετοιμότητας και αλληλεγγύης, απαραίτητη σε ένα μέλλον με όλο και πιο έντονα φυσικά φαινόμενα.

Όλοι μαζί, ενημερωμένοι και έτοιμοι, μπορούμε να προστατεύσουμε ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε – τη ζωή μας, την οικογένειά μας, το σπίτι μας.

Αυτή την εβδομάδα

Συνεχίζεται η… φθινοπωρινή Άνοιξη – Πρόγνωση για το τριήμερο

Η ανοιξιάτικη αστάθεια συνεχίζεται στη χώρα, με τις καιρικές...

Ραφήνα: Ποιο τραπέζι στο πανηγύρι θύμιζε μνημόσυνο;

Πανηγύρι ή… πολιτικό μνημόσυνο; Το πιο «παγωμένο» τραπέζι της...

Νέα Μάκρη: Μεγάλη διπλή εορτή για τους πρόσφυγες της πόλης

Σήμερα γιορτάζουμε τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στη μνήμη...

ΝΕΑ

Συνεχίζεται η… φθινοπωρινή Άνοιξη – Πρόγνωση για το τριήμερο

Η ανοιξιάτικη αστάθεια συνεχίζεται στη χώρα, με τις καιρικές...

Ραφήνα: Ποιο τραπέζι στο πανηγύρι θύμιζε μνημόσυνο;

Πανηγύρι ή… πολιτικό μνημόσυνο; Το πιο «παγωμένο» τραπέζι της...

Νέα Μάκρη: Μεγάλη διπλή εορτή για τους πρόσφυγες της πόλης

Σήμερα γιορτάζουμε τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στη μνήμη...

Ραφήνα: Συζήτηση για το αύριο της ομάδας της Τριγλίας και Γενική Συνέλευση

ΠΡΌΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ....

RPN.GR