spot_img
31.6 C
Rafina
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
spot_img

Πικέρμι/ Ντράφι – ενημερωτική εκδήλωση για τις πυρκαγιές – rpn

 

 

 

Προστατεύουμε τη ζωή μας και το σπίτι μας – Όλοι μαζί, ενημερωμένοι και έτοιμοι

Την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2025, στο Εντευκτήριο του Ντραφίου, πραγματοποιήθηκε μία ουσιαστική και επίκαιρη ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Πώς μπορούμε να σώσουμε την περιουσία μας από τη φωτιά». Σε μία εποχή που οι φυσικές καταστροφές, και ιδιαίτερα οι πυρκαγιές, αποτελούν διαρκή απειλή, η ενημέρωση και η προετοιμασία αποδεικνύονται κρίσιμες.

Κεντρικός προσκεκλημένος της βραδιάς ήταν ο Υποστράτηγος ε.α. κ. Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, ο οποίος με τη γνώση και την εμπειρία του ανέδειξε τη σημασία της έγκαιρης προετοιμασίας και της σωστής αντίδρασης σε περιπτώσεις πυρκαγιάς. Με σαφή και κατανοητό λόγο, τόνισε πως ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσουμε την περιουσία και κυρίως τη ζωή μας, είναι να γνωρίζουμε πώς να ενεργούμε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από ένα τέτοιο καταστροφικό γεγονός.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Υπεύθυνος Πυροπροστασίας του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, κ. Μάνος Τσαλιαγκός, ο οποίος παρείχε πρακτικές και εφαρμόσιμες οδηγίες για την προστασία της ζωής, της οικογένειας και των σπιτιών μας. Μέσα από χρήσιμα παραδείγματα και σαφείς οδηγίες, εξήγησε πώς μικρές καθημερινές κινήσεις – όπως η αποψίλωση οικοπέδων, η απομάκρυνση εύφλεκτων υλικών και η ύπαρξη σχεδίου εκκένωσης – μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε μια κρίσιμη στιγμή.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμμετοχή της Εθελοντικής Ομάδας Ραφήνας-Πικερμίου, καθώς και πλήθους πολιτών της περιοχής, γεγονός που απέδειξε στην πράξη ότι η πρόληψη, η ενημέρωση και η εθελοντική προσφορά αποτελούν βασικά μας όπλα απέναντι στις φυσικές καταστροφές.

Μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες, καλλιεργείται μια κουλτούρα ετοιμότητας και αλληλεγγύης, απαραίτητη σε ένα μέλλον με όλο και πιο έντονα φυσικά φαινόμενα.

Όλοι μαζί, ενημερωμένοι και έτοιμοι, μπορούμε να προστατεύσουμε ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε – τη ζωή μας, την οικογένειά μας, το σπίτι μας.

Αυτή την εβδομάδα

30 χρόνια χωρίς τον Ανδρέα Παπανδρέου – Το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ για την πολιτική του παρακαταθήκη

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο του Ανδρέα...

Πρόσκληση στην τελευταία καλοκαιρινή ομιλία του Μάκη Βορίδη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Όλοι μαζί στην τελευταία καλοκαιρινή ομιλία του Υπουργού μας...

Παραλίες σε Ραφήνα, Νέα Μάκρη και Αρτέμιδα στη λίστα με τις 29 ακατάλληλες για κολύμπι στην Αττική

Ανησυχία προκαλούν τα αποτελέσματα των επαναληπτικών μετρήσεων του Πανελλήνιου...

Δήμος Μαραθώνος: Νέοι βανδαλισμοί σε σχολικές κτιριακές εγκαταστάσεις

Για τέταρτη φορά, οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Νηπιαγωγείου &...

Α.Π.Ο. Μάχη Μαραθώνα: Ανακοίνωση για νέο Προπονητή – Ο Θόδωρος Βιάδης αναλαμβάνει την Τεχνική Ηγεσία της Ομάδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ⚫ Καλωσορίζουμε τον νέο μας προπονητή! ⚫ Ο Α.Π.Ο. Μάχη...

ΝΕΑ

Πρόσκληση στην τελευταία καλοκαιρινή ομιλία του Μάκη Βορίδη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Όλοι μαζί στην τελευταία καλοκαιρινή ομιλία του Υπουργού μας...

Παραλίες σε Ραφήνα, Νέα Μάκρη και Αρτέμιδα στη λίστα με τις 29 ακατάλληλες για κολύμπι στην Αττική

Ανησυχία προκαλούν τα αποτελέσματα των επαναληπτικών μετρήσεων του Πανελλήνιου...

Δήμος Μαραθώνος: Νέοι βανδαλισμοί σε σχολικές κτιριακές εγκαταστάσεις

Για τέταρτη φορά, οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Νηπιαγωγείου &...

RPN.GR