Πικέρμι:Η Πέννυ Κουρμπέλη διοργανώνει μια γιορτή για τα παιδιά του Λύρειου Ιδρύματος

935

Η Πέννυ Κουρμπέλη,η γνωστή φαρμακοποιός του Πικερμίου,η ίδια πολύτεκνη μαμά αλλά πάντα δραστήρια,και δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη,διοργανώνει μια μικρή γιορτούλα στο φαρμακείο της,το οποίο βρίσκεται στο Πικέρμι δίπλα στον Βασιλόπουλο,το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου (με σπιτικές πίτες, ζεστό κρασί και μουσικούλα) με σκοπό τα έσοδα να πραγματοποιήσουν και φέτος τις επιθυμίες των παιδιών του Λυρείου Ιδρύματος.

Η Πέννυ,και σας το λέμε με βεβαιότητα,γιατί γνωρίζουμε τις δράσεις της,παρόλο που η ίδια δεν τις ανακοινώνει,εδώ και 5 χρόνια ξεκίνησε να προσφέρει τα δώρα του Άγιου Βασιλη στο Λύρειο Ίδρυμα.

Τότε ήταν έγκυος στο τελευταίο της παιδάκι. Τα πιο πολλά παιδιά του Λύρειου είχαν γίνει πλέον έφηβοι και τους έφτιαχνε αρωματάκια και κρεμούλες από το φαρμακείο της. Στα πιο μικρά έπαιρνε παιχνίδια.

Όταν όμως βάφτισε τη μικρή της κόρη και αντί για δώρα από τους καλεσμένους μάζεψε κάποιο ποσό για το Λύρειο, και τους πήγε ένα κουτάκι όπου έγραφε το κάθε ένα την επιθυμία του (συνήθως συγκεκριμένα παπουτσάκια). Την πραγματοποιούσε και στα κρυφά άφηνε τα δώρα τους μέσα σε ένα σάκο στην καλόγρια-“μαμά” τους.

Κάποιο από τα μεγαλύτερα παιδιά έκανε τον Άγιο Βασίλη το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς και τα μοίραζε στα υπόλοιπα…Αυτό θα γίνει και φέτος!

Ήδη οι Ιωνίδες του Πικερμίου έχουν δηλώσει συμμετοχή στην γιορτή αυτή,γιατί η Πέννυ είναι άλλωστε και η ίδια Ιωνίδα…Καλή επιτυχία Πέννυ και εμείς θα είμαστε αρωγοί στην θεάρεστη προσπάθειά σου.Τράση Κατερίνα