spot_img
25.7 C
Rafina
Παρασκευή, 13 Ιουνίου, 2025
spot_img

Πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Παλλήνης για νευροδιαφορετικά παιδιά, εφήβους και νέους: «Camp για Ξεχωριστούς Ανθρώπους» – rpn

«Camp για Ξεχωριστούς Ανθρώπους»: Πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Παλλήνης για νευροδιαφορετικά παιδιά, εφήβους και νέους.
✔️Ο Δήμος Παλλήνης ενόψει της έναρξης της θερινής περιόδου και προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των οικογενειών του Δήμου μας, οι οποίες πιθανόν να έχουν ένα νευροδιαφορετικό «ξεχωριστό» παιδί, έφηβο ή νέο και καλούνται να διαχειριστούν μια διαφορετική κατάσταση από αυτή που έχει μια οικογένεια με παιδιά τυπικής ανάπτυξης, διοργανώνει το πιλοτικό καλοκαιρινό πρόγραμμα.
✔️Το «Camp για Ξεχωριστούς Ανθρώπους» θα ξεκινήσει τη λειτουργία του από τις 16 Ιουνίου έως τις 20 Ιουνίου 2025 και ώρες 9 π.μ. – 1 μ.μ. στο Αθλητικό Κέντρο Παλλήνης (λυόμενο κτίριο στο πάρκινγκ όπισθεν των τέννις του Αθλητικού Κέντρου).
✔️Το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά δημότες και κατοίκους του Δήμου Παλλήνης και προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ, καλύπτοντας στην πιλοτική εφαρμογή του (15) νευροδιαφορετικά παιδιά από 6 ετών και εφήβους, που δεν φοιτούν σε τυπικά σχολεία, καθώς και νέους έως 25 ετών.
✔️Στόχος είναι η ψυχαγωγία και η δημιουργική απασχόληση των νευροδιαφορετικών συμμετεχόντων μέσα στο καλοκαίρι και η παροχή κοινωνικής στήριξης στους ίδιους και τις οικογένειές τους.
✔️Τελικός στόχος αποτελεί η συνέχιση των δραστηριοτήτων και μετά το καλοκαίρι (Σεπτέμβριος έως και Ιούνιος εκάστου έτους), μετά την αξιολόγηση της πιλοτικής εφαρμογής του, ως ελάχιστη προσφορά του Δήμου Παλλήνης στους νευροδιαφορετικούς (στο φάσμα του αυτισμού) νεότερους συμπολίτες μας και τις οικογένειές τους.
✔️Το πρόγραμμα «Ενα Camp για Ξεχωριστούς Ανθρώπους» θα υλοποιηθεί από ειδικούς παιδαγωγούς – επαγγελματίες, που διαθέτουν την απαιτούμενη εμπειρία και τεχνογνωσία σε ανάλογες δραστηριότητες για νευροδιαφορετικούς ανθρώπους και θα απασχολήσουν εξειδικευμένο προσωπικό (γυμναστές-παιδαγωγούς κλπ.), νοσηλευτή κλπ.
✔️To «Camp για Ξεχωριστούς Ανθρώπους» σχεδιάστηκε από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Παλλήνης, με την αρωγή φροντίδα της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Οικογένειας και Προσχολικής Αγωγής, Φιλίτσας Δασκαλάκη.
✅Για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον συμμετοχής, συμπληρώστε τη φόρμα: https://forms.gle/ENy8MUT6gmQEWdHm9
Για πληροφορίες καλέστε στα τηλ: 213 203 1661 & 6931 518 519.

Αυτή την εβδομάδα

Αινιγματική ανάρτηση Κώστα Ξηντάρα: ”Περί ηθικής το ανάγνωσμα” -rpn

Βραδυνή ανάρτηση (σχεδόν μεσονύκτια) του Δημοτικού Συμβούλου και π....

Τραγωδία στο Μετρό: Νεκρός άνδρας που έπεσε στις ράγες του σταθμού «Σύνταγμα» – rpn

Σοκ και θλίψη προκάλεσε το περιστατικό που σημειώθηκε το...

Καλοκαιρινό beach party του 1ου Γυμνασίου Ραφήνας την Τρίτη 17 Ιουνίου – rpn

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Ραφήνας...

Το κομμωτήριο Πλάτων στο Πικέρμι αναζητά προσωπικό – αγγελία εργασίας – rpn

Αγαπάς τα μαλλιά όσο εμείς; Τότε η θέση σου...

ΝΕΑ

Αινιγματική ανάρτηση Κώστα Ξηντάρα: ”Περί ηθικής το ανάγνωσμα” -rpn

Βραδυνή ανάρτηση (σχεδόν μεσονύκτια) του Δημοτικού Συμβούλου και π....

Τραγωδία στο Μετρό: Νεκρός άνδρας που έπεσε στις ράγες του σταθμού «Σύνταγμα» – rpn

Σοκ και θλίψη προκάλεσε το περιστατικό που σημειώθηκε το...

Καλοκαιρινό beach party του 1ου Γυμνασίου Ραφήνας την Τρίτη 17 Ιουνίου – rpn

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Ραφήνας...

”Οβελιστήριο των Φίλων” στο Πικέρμι – Εκεί που η γεύση συναντά την παράδοση!

Αναζητάτε αυθεντικές ελληνικές γεύσεις που συνδυάζουν ποιότητα, παράδοση και...

Παρακολουθήστε ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου, σήμερα Πέμπτη 12 Ιουνίου – rpn

Στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, την Πέμπτη 12 Ιουνίου...

RPN.GR