spot_img
21.3 C
Rafina
Πέμπτη, 14 Μαΐου, 2026
spot_img

«Πλήρης η απουσία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον Δήμο Παλλήνης» – ερώτηση στη Βουλή -rpn

 

 

 

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν από κοινού ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ Γιώργος Καραμέρος με την συνυπογραφή έντεκα (11) βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την πλήρη απουσία δημόσιας δομής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στον Δήμο Παλλήνης, παρά τη ραγδαία πληθυσμιακή του αύξηση και τις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων.

Ο Δήμος Παλλήνης καταγράφει αύξηση πληθυσμού 11,06% σε σχέση με το 2011, μια από τις μεγαλύτερες στην περιφέρεια Αττικής. Παρ’ όλα αυτά, στερείται παντελώς δημόσιας δομής ΠΦΥ, με αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα πρόσβασης των πολιτών σε βασικές υπηρεσίες υγείας και επιβάρυνση των ήδη υπερφορτωμένων  νοσοκομείων της Αττικής.

Οι βουλευτές τονίζουν ότι, τον Αύγουστο του 2025, ο Περιφερειάρχης Αττικής ανακοίνωσε τη δημιουργία Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στην Παλλήνη, χωρίς ωστόσο να υπάρχει μέχρι σήμερα σαφές θεσμικό πλαίσιο, δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα, πρόβλεψη στελέχωσης ή ένταξη στον υγειονομικό χάρτη. Η αόριστη αυτή εξαγγελία, με προβλεπόμενο ορίζοντα ολοκλήρωσης στο τέλος του 2028, γεννά εύλογες ανησυχίες για το αν και πότε θα λειτουργήσει ουσιαστικά η δομή.

Με την ερώτησή τους, ζητούν από τον Υπουργό Υγείας σαφείς απαντήσεις για το χρονοδιάγραμμα ένταξης του Δήμου Παλλήνης στον υγειονομικό χάρτη της Αττικής και την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την δημιουργία Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στην Παλλήνη καθώς και  για τον προγραμματισμό της μόνιμης στελέχωσης του.

Όπως επισημαίνουν, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα ενός καθολικού, δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως αποσπασματικό έργο υποδομής ή να παραδίδεται ως «κενό κέλυφος» χωρίς προσωπικό και λειτουργική ετοιμότητα.

 

Επισυνάπτεται η ερώτηση και το Δελτίο Τύπου.2026-01-20 Παναγιωτόπουλος Καραμέρος για ΚΥ Παλλήνης (1) 2026-01-20 Παναγιωτόπουλος Καραμέρος για ΚΥ Παλλήνης

 

 

Αυτή την εβδομάδα

Δωρεά αγιογραφίας από τον πρώην Δήμαρχο Γιώργο Χριστόπουλο στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου

Μια ξεχωριστή κίνηση πραγματοποιήθηκε σήμερα λίγο πριν ξεκινήσει η...

Ραφήνα: ”Δήμος Δελφινάριο για γέλια και για κλάματα…”

Και λίγα λέει ο π.αντιδήμαρχος Χρήστος Τσεμπέρης ο οποίος...

Λιμάνι Ραφήνας: Δρομολόγια πλοίων από 14 έως και 20 Μαϊου

Για να είστε ενημερωμένοι σχετικά με τις αλλαγές στα...

ΝΕΑ

Δωρεά αγιογραφίας από τον πρώην Δήμαρχο Γιώργο Χριστόπουλο στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου

Μια ξεχωριστή κίνηση πραγματοποιήθηκε σήμερα λίγο πριν ξεκινήσει η...

Ραφήνα: ”Δήμος Δελφινάριο για γέλια και για κλάματα…”

Και λίγα λέει ο π.αντιδήμαρχος Χρήστος Τσεμπέρης ο οποίος...

Λιμάνι Ραφήνας: Δρομολόγια πλοίων από 14 έως και 20 Μαϊου

Για να είστε ενημερωμένοι σχετικά με τις αλλαγές στα...

Παρακολουθήστε ζωντανά σήμερα Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου

Παρακολουθήστε ζωντανά σήμερα Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου...

RPN.GR