Ποια μέτρα αποφασίστηκαν στο χτεσινό συμβούλιο στο γραφείο του δημάρχου σχετικά με τον κορονοϊό για την Ραφήνα και το Πικέρμι

1280

Χτές πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου πολύωρη σύσκεψη με αφορμή το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Στην συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του δημάρχου Ευαγγέλου Μπουρνού στο γραφείο του,παρουσία του Προέδρου του ΝΠΔΔ Φίλιππος Καβουνίδης και ιατρού Γεράσιμου Βουδούρη,της Δ.Σ του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας Δέσποινας Γκικάκη,του Λιμενάρχη Ραφήνας Δημήτρη Κυριακουλόπουλου και του Γ.Γ του δήμου Ρ-Π Ανδρέα Γκουγκουλή για την λήψη  μέτρων αντιμετώπισης ενδεχόμενης επιδημίας από τον κορονοϊο,αποφασίστηκαν από κοινού μια σειρά μέτρων και οδηγιών για την πρόληψη και προπαντός την ενημέρωση των δημοτών της Ραφήνας και του Πικερμίου.

Άμεσα θα φτιαχτεί μια αφίσα και θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην αποφυγή δημιουργίας πανικού με συνεχή ενημέρωση.

Επιπλέον,θα ενημερωθεί κατάλληλα η μαθητική κοινότητα για τα μέτρα πρόληψης και αποφυγή των χώρων έντονου συγχνωτισμού.

Το σημαντικό είναι να ενημερωθούν καταρχάς οι ευπαθείς ομάδες,δηλαδή οι ηλικιωμένοι και οι ασθενείς.

Ο δήμος θα προμηθευτεί άμεσα με τα απαιτούμενα υλικά προφύλαξης από τον ιο. 

Το σημαντικότερο μέτρο είναι η σχολαστική ατομική υγιεινή και πλύσιμο των χεριών,η χρήση αντισηπτικών υγρών,η υγρή απολύμανση των χώρων υγιεινής και κοινοχρήστων χώρων,η καλή  διατροφή,η ξεκούραση,η αποφυγή χώρων με έντονο συγχνωτισμό,και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων πυρετός,βήχας κρίνεται απαραίτητη η εφαρμογή μάσκας μύτης στόματος και προσφυγή στον γιατρό.