Ποιες είναι οι κατάλληλες διαστάσεις για ένα τραπέζι ping-pong;

6080

Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα τραπέζι πινγκ πονγκ και να το τοποθετήσετε σε ένα δωμάτιο του σπιτιού σας, υπάρχουν διάφορες σκέψεις σχετικά με τις διαστάσεις τους. Όχι μόνο οι διαστάσεις ενός  τραπεζιού αλλά και το μέγεθος του πάγκου είναι επίσης σημαντικό για τον προσδιορισμό του μεγέθους του δωματίου που θα το τοποθετήσετε.

Οργανισμοί που ρυθμίζουν το παιχνίδι σε όλο τον κόσμο έχουν επινοήσει τα πρότυπα προτεινόμενα μεγέθη εξοπλισμού που χρησιμοποιούνται σε διαγωνισμούς τουρνουά. Αρκετά από αυτά τα πρότυπα αφορούν την πλειοψηφία των τραπεζιών ping – pong που υπάρχουν διαθέσιμα στην αγορά. Παρόλα αυτά, μερικά από τα τραπέζια που πωλούνται για οικιακή χρήση αποκλίνουν από αυτές τις τυπικές επαγγελματικές διαστάσεις.

Εξαιτίας αυτού, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε με ακρίβεια τις  λεπτομέρειες των προϊόντων που αγοράζετε και γνωρίζοντας τις προτεινόμενες οδηγίες για τις διαστάσεις του τραπεζιού θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι έχετε επενδύσει στην καλύτερη επιλογή και στην πιο συμφέρουσα τιμή.

Σύμφωνα με τους νόμους της Διεθνούς Ομοσπονδίας ping – pong , η πλειοψηφία των τραπεζιών που χρησιμοποιούνται στα τουρνουά θα πρέπει να έχουν πλάτος 152,50 cm  μήκος 2,74cm  και να μετράει 76 εκ. από το πάτωμα. Όταν ψάχνετε για τραπέζι εσωτερικού χώρου, θα βρείτε μερικές επιλογές που διαφέρουν από αυτές τις μετρήσεις, αλλά ως επί το πλείστον, τα περισσότερα βγαίνουν σε αυτές τις διαστάσεις.

Όταν αγοράζετε ένα τέτοιο μεγάλο κομμάτι εξοπλισμού, είναι σημαντικό να σκεφτείτε πού θα το τοποθετήσετε στο σπίτι σας. Αν σκοπεύετε να το αποθηκεύσετε στο γκαράζ σας για παράδειγμα είναι επιτακτική η σκέψη για το αν τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένο το τραπέζι  είναι ανθεκτικά στην υγρασία. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να είναι ωφέλιμο να εξεταστεί ένα τραπέζι ping – pong εξωτερικού χώρου  ή ένα που καλύπτεται με ένα υδατοστεγές φινίρισμα, διότι η υγρασία μπορεί να το παραμορφώσει και να μειώσει την βιωσιμότητά του.

Ανεξάρτητα από το πού σκοπεύετε να τοποθετήσετε τον νέο σας εξοπλισμό στο σπίτι, θα πρέπει να έχετε αρκετό χώρο για όλους τους παίκτες ώστε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού να μπορούν να κινηθούν άνετα στον χώρο.
Μόλις έχετε τις διαστάσεις του τραπεζιού, μετρήστε τις διαστάσεις του δωματίου για να βεβαιωθείτε ότι θα ταιριάζει.

Όσον αφορά την άλλη παράμετρο που πρέπει να λάβετε υπόψη σας πριν αγοράσετε ένα τραπέζι ping – pong  είναι το πάχος της επιφάνειας του τραπεζιού. Οι κανόνες του ITTF απαιτούν ένα τραπέζι πάχους 22.2mm. Ωστόσο, πολλά τραπέζια που πωλούνται για οικιακή χρήση μπορεί να είναι χαμηλότερου πάχους, με πάχος 19.0mm.