spot_img
15.2 C
Rafina
Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2026
spot_img

Ποινική δίωξη στον Φιλιππίδη για βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού

 

 

 

 

Στα χέρια ανακριτή περνάει πλέον η δικογραφία για τον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη, τον οποίο τρεις γυναίκες είχαν καταγγείλει για σεξουαλική κακοποίηση. Η σχετική έρευνα που διενεργούσε για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σπύρόπουλος  ολοκληρώθηκε και σε βάρος του ηθοποιού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για έναν βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού.

Υπενθυμίζεται ότι τον ηθοποιό έχουν καταγγείλει τρεις γυναίκες οι οποίες κατάθεσαν στον πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε ο εισαγγελέας και κατήγγειλαν τον Π. Φιλιππίδη για σεξουαλική κακοποίησή τους. Από την πλευρά του πάντως ο δημοφιλής ηθοποιός δια του δικηγόρου του, έχει καταθέσει πολυσέλιδο υπόμνημα στον εισαγγελέα με το οποίο αρνείται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τις κατηγορίες που του αποδίδουν οι παθούσες.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις καταγγελίες τους οι δυο τουλάχιστον εκ των τριών γυναικών, περιγράφουν ένα ίδιο μοντέλο συμπεριφοράς εκ μέρους του ηθοποιού με απειλές, λεκτική βία και απαξίωση κάθε συναδελφικής σχέσης, πέραν της σεξουαλικής κακοποίησης τους. Κοινό στοιχείο και των τριών καταγγελιών είναι ότι ο ηθοποιός πλησίασε τις γυναίκες αυτές με κάποιο επαγγελματικό πρόσχημα.

Στη συνέχεια, όπως τουλάχιστον φέρονται να έχουν καταγγείλει οι παθούσες προέβαινε σε ασελγείς πράξεις εναντίον τους με τις δυο από αυτές τις γυναίκες να έχουν γλυτώσει από βιασμό την τελευταία στιγμή, αποχωρώντας σε κατάσταση σοκ από τη «σκηνή του εγκλήματος», όπως έχουν περιγράψει.

Αντίθετα, για την τρίτη παθούσα, το ραντεβού  της με τον γνωστό ηθοποιό, το 2008, μέσα σε γνωστό θέατρο των Αθηνών εξελίχθηκε στο χειρότερο εφιάλτη. Η καταγγέλλουσα, νεαρή τότε, ηθοποιός φέρεται να περιέγραψε στον εισαγγελέα «σκληρές» πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης, οι οποίες συνιστούν το αδίκημα του βιασμού.

Ο ανακριτής αφού μελετήσει τη δικογραφία αναμένεται να καλέσει τον Π. Φιλιππίδη σε απολογία για τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

 

Αυτή την εβδομάδα

Διεθνή έκκληση/προειδοποίηση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας: Η Κλιματική Κρίση στοιχίζει 10εκ. ζωές ετησίως

Διεθνή έκκληση απευθύνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) για...

Μυτιλήνη: Στα 20 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφθώδους πυρετού

Τα 20 φτάνουν πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφθώδους πυρετού...

Ανασχηματισμός με φόντο κρίση και πίεση: Νέα πρόσωπα, παλιά ερωτήματα

Σε μια συγκυρία που θυμίζει περισσότερο «damage control» παρά...

Μεγάλη Τρίτη – οι 11 Βουλευτές της Δικογραφίας του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Επισπεύδεται η διαδικασία για την άρση ασυλίας των 11...

Παραιτήθηκαν Κεφαλογιάννης, Τσιάρας και Βαρτζόπουλος μετά τη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών μετά τη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ Σε...

ΝΕΑ

Μυτιλήνη: Στα 20 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφθώδους πυρετού

Τα 20 φτάνουν πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφθώδους πυρετού...

Ανασχηματισμός με φόντο κρίση και πίεση: Νέα πρόσωπα, παλιά ερωτήματα

Σε μια συγκυρία που θυμίζει περισσότερο «damage control» παρά...

Παραιτήθηκαν Κεφαλογιάννης, Τσιάρας και Βαρτζόπουλος μετά τη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών μετά τη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ Σε...

ΘΑΛΠΟΣ – ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ Νέα Μάκρη: Αναβολή δράσης

Η προγραμματισμένη διαγενεακή δράση δημιουργίας αναβάλλεται, καθώς τα ΚΔΑΠ...

Εφηβεία είναι… να καίγεσαι και να ψάχνεσαι ταυτόχρονα!

Η εφηβεία δεν εξηγείται εύκολα. Μάλλον βιώνεται. Και όταν...

Όταν το Ψέμα γίνεται Φυλακή

Οι άνθρωποι, πριν πουν ψέματα στους άλλους, έχουν ήδη...

RPN.GR