spot_img
21.8 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2026
spot_img

Ποιοι βουλευτές θέλουν να γίνουν εθελοντές γιατροί κατά του κορονοϊού (λίστα)

 

 

 

 

Βουλευτές όλων των κομμάτων που ασκούν την ιατρική ως επάγγελμα έχουν αποφασίσει να κάνουν το αυτονόητο αυτή τη δύσκολη χρονική στιγμή για τη χώρα μας: Να αφήσουν τα κοστούμια και τα πολιτικά τους καθήκοντα και να φορέσουν την ιατρική ποδιά για να βοηθήσουν εθελοντικά στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Το ζήτημα άνοιξε με πρωτοβουλία του βουλευτή του ΚΚΕ και αντιπροέδρου της Βουλής, Γιάννη Λαμπρούλη, ο οποίος ζήτησε απαλλαγή από τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα για να βοηθήσει ως γιατρός-πνευμονολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Αμέσως, μετά την σχετική επιστολή του Γιάννη Λαμπρούλη έγινε γνωστό ότι και γιατροί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έχουν δείξει πρόθεση για έμπρακτη αλληλεγγύη στους πολίτες που νοσούν με κορονοϊό. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τους Χρήστο Κέλλα, Κώστα Μπλούχο, Βασίλη Γιόγιακα και Νεοκλή Κρητικό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να ενισχύσει το ΕΣΥ με το σύνολο των βουλευτών – γιατρών της κοινοβουλευτικής ομάδας. Την απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε γνωστή η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία είναι και η ίδια γιατρός με επιστολή της στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια. Πρόκειται για τους εξής βουλευτές: Γεροβασίλη Όλγα, Ιατρός Ακτινοδιαγνώστρια, Ηγουμενίδης Νικόλαος, Ιατρός Καρδιολόγος, Μάρκου Κωνσταντίνος, Καθηγητής Ενδοκρινολογίας, Μιχαηλίδης Ανδρέας, Ιατρός Ρευματολόγος, Μουζάλας Ιωάννης, Ιατρός Γυναικολόγος Χειρουργός – Μαιευτήρας, Ξανθός Ανδρέας, Ιατρός Μικροβιολόγος, Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Ιατρός Παθολόγος, Παπαχριστόπουλος Αθανάσιος, Ιατρός Δερματολόγος, Πολάκης Παύλος, Ιατρός Γενικός Χειρουργός – Εντατικολόγος, Τζούφη Μερόπη, Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδονευρολογίας.

Εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε ότι τίθεται στη διάθεση του ΕΣΥ ο Ανδρέας Πουλάς ενώ το ίδιο δήλωσε και η βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Μαρία Αθανασίου.

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Πρώτες βοήθειες, ασφάλεια στη θάλασσα και CLIMAAX

Ραφήνα–Πικέρμι: Πρώτες βοήθειες, ασφάλεια στη θάλασσα και CLIMAAX ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με...

Βραβεύτηκαν τα σχολεία του Δήμου Παλλήνης που διακρίθηκαν στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης Followgreen

Βραβεύτηκαν τα σχολεία του Δήμου Παλλήνης που διακρίθηκαν στον...

Ραφήνα: Το LAF LAB Summer Camp έχει μεγάλη ζήτηση- κλείσε θέση έγκαιρα!

Το καλοκαίρι πλησιάζει και οι οικογένειες της Ανατολικής Αττικής...

ΝΕΑ

Ραφήνα: Πρώτες βοήθειες, ασφάλεια στη θάλασσα και CLIMAAX

Ραφήνα–Πικέρμι: Πρώτες βοήθειες, ασφάλεια στη θάλασσα και CLIMAAX ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με...

Ραφήνα: Το LAF LAB Summer Camp έχει μεγάλη ζήτηση- κλείσε θέση έγκαιρα!

Το καλοκαίρι πλησιάζει και οι οικογένειες της Ανατολικής Αττικής...

Ροταριανός Όμιλος Μαραθώνος – Νέας Μάκρης: Πρόσκληση σε Τελετή Αλλαγής Ηγεσίας

Σας περιμένουμε για μια όμορφη καλοκαιρινή βραδιά στην αλλαγή...

Σπύρος Λουκάτος: Το Δημαρχείο Ραφήνας δεν είναι τσιφλίκι κανενός

Άμεση η αντίδραση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Ραφήνας Πικερμίου...

Σύλληψη 41χρονου στη Ραφήνα με ναρκωτικά αξίας άνω των 207.000 ευρώ

Στη σύλληψη ενός 41χρονου ημεδαπού προχώρησαν τις απογευματινές ώρες...

RPN.GR