Ποιοι βουλευτές θέλουν να γίνουν εθελοντές γιατροί κατά του κορονοϊού (λίστα)

218

 

Βουλευτές όλων των κομμάτων που ασκούν την ιατρική ως επάγγελμα έχουν αποφασίσει να κάνουν το αυτονόητο αυτή τη δύσκολη χρονική στιγμή για τη χώρα μας: Να αφήσουν τα κοστούμια και τα πολιτικά τους καθήκοντα και να φορέσουν την ιατρική ποδιά για να βοηθήσουν εθελοντικά στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Το ζήτημα άνοιξε με πρωτοβουλία του βουλευτή του ΚΚΕ και αντιπροέδρου της Βουλής, Γιάννη Λαμπρούλη, ο οποίος ζήτησε απαλλαγή από τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα για να βοηθήσει ως γιατρός-πνευμονολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Αμέσως, μετά την σχετική επιστολή του Γιάννη Λαμπρούλη έγινε γνωστό ότι και γιατροί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έχουν δείξει πρόθεση για έμπρακτη αλληλεγγύη στους πολίτες που νοσούν με κορονοϊό. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τους Χρήστο Κέλλα, Κώστα Μπλούχο, Βασίλη Γιόγιακα και Νεοκλή Κρητικό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να ενισχύσει το ΕΣΥ με το σύνολο των βουλευτών – γιατρών της κοινοβουλευτικής ομάδας. Την απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε γνωστή η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία είναι και η ίδια γιατρός με επιστολή της στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια. Πρόκειται για τους εξής βουλευτές: Γεροβασίλη Όλγα, Ιατρός Ακτινοδιαγνώστρια, Ηγουμενίδης Νικόλαος, Ιατρός Καρδιολόγος, Μάρκου Κωνσταντίνος, Καθηγητής Ενδοκρινολογίας, Μιχαηλίδης Ανδρέας, Ιατρός Ρευματολόγος, Μουζάλας Ιωάννης, Ιατρός Γυναικολόγος Χειρουργός – Μαιευτήρας, Ξανθός Ανδρέας, Ιατρός Μικροβιολόγος, Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Ιατρός Παθολόγος, Παπαχριστόπουλος Αθανάσιος, Ιατρός Δερματολόγος, Πολάκης Παύλος, Ιατρός Γενικός Χειρουργός – Εντατικολόγος, Τζούφη Μερόπη, Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδονευρολογίας.

Εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε ότι τίθεται στη διάθεση του ΕΣΥ ο Ανδρέας Πουλάς ενώ το ίδιο δήλωσε και η βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Μαρία Αθανασίου.