spot_img
29.4 C
Rafina
Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2026
spot_img

Πολιτιστικό Καλοκαίρι Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου 2025: Συνεχίζουμε με σταθερότητα και ποιότητα

 

 

 

Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου παραμένει σταθερά ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς της Ανατολικής Αττικής, προσφέροντας υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις που αγκαλιάζονται από το κοινό.

Το 2023, επί προεδρίας ΔΟΠΑΠ κ. Σπύρου Λουκάτου, πραγματοποιήθηκαν τρεις μεγάλες συναυλίες με εισιτήριο: Γκοράν Μπρέγκοβιτς, Αλκίνος Ιωαννίδης και Θανάσης Παπακωνσταντίνου, που γέμισαν ασφυκτικά τους χώρους και χάρισαν αξέχαστες στιγμές στους θεατές, μέσο αθλητικού σωματείου , όπως όλες οι μεγάλες παραγωγές διαχρονικά στο Δήμο . Παράλληλα, η φιλαρμονική πρόσφερε σημαντικές εμφανίσεις και πραγματοποιήθηκαν τρεις μεγάλες ανοιχτές εκδηλώσεις με την υποστήριξη του Δήμου. Πολύ καλά έκαναν όλοι τότε, δημιουργώντας ένα καλοκαίρι που δικαίως χαρακτηρίστηκε «από τα κορυφαία στην Ανατολική Αττική».

Το 2025, η παράδοση αυτή συνεχίζεται με τον ίδιο παλμό και την ίδια ποιότητα. Ήδη έχουν υλοποιηθεί δύο μεγάλες ανοιχτές συναυλίες:

  • Στην Πλατεία Πικερμίου, Ορφέας Περίδης, που γέμισε κόσμο και χαμόγελα.

  • Στον Άγιο Νικόλαο, με την Χρυσούλα Στεφανάκη, την προηγούμενη εβδομάδα, που μετατράπηκε σε γιορτή για όλη την πόλη.

Η τρίτη μεγάλη ανοιχτή συναυλία έρχεται στις 12 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Καραμανλή, με τον Χρήστο Θηβαίο, ολοκληρώνοντας τον κύκλο.

Παράλληλα, έχουν ήδη υλοποιηθεί και συναυλίες με εισιτήριο, όπως και υπέροχες θεατρικές παραστάσεις με τεράστια καλλιτεχνικά ονόματα: Αλκίνοος Ιωαννίδης, Ο Απών, Λύδια Κονιόρδου, ενώ σε λίγες ημέρες θα ακολουθήσει η Ιουλία Καραπατάκη και ο Αλέξανδρος Ρήγας, που αναμένεται με τεράστια ανυπομονησία. Οι εκδηλώσεις αυτές αποδεικνύουν την υψηλή ανταπόκριση του κοινού και την ποιότητα των επιλογών μας.

Τι έχει αλλάξει από το 2023 έως το 2025; Ουσιαστικά τίποτα όσον αφορά την πολιτιστική αξία των εκδηλώσεων, παρά μόνο το συνολικό διαθέσιμο κόστος το οποίο έχει μειωθεί. Συνεχίζουμε να υπηρετούμε αυτό που θεωρούμε καλύτερο για τον τόπο μας, με σφιχτή οικονομική πολιτική και με όσα μέσα διαθέτουμε.

Ο μόνος πραγματικός κριτής μας είναι ο κόσμος. Και ο κόσμος, σε όλες τις συναυλίες – είτε με εισιτήριο, είτε ανοιχτές – γεμίζει τους χώρους.

Συνεχίζουμε το έργο μας με πίστη και σταθερότητα, αφήνοντας τον πολιτισμό να μιλήσει από μόνος του.

Θωμάς Μαυρογόνατος

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ραφήνας Πικερμίου

Αυτή την εβδομάδα

MR BOSS στη Ραφήνα: Καφές, σνακ και καθημερινές αγορές από το πρωί έως τα μεσάνυχτα

Στη Λεωφόρο Φλέμινγκ 47, στο κέντρο της Ραφήνας, το...

Aegean Γιάννης Ρήγος στο Πικέρμι: Όλα για το αυτοκίνητο και τα καύσιμα σε μία στάση

Στο 20ό χιλιόμετρο της Λεωφόρου Μαραθώνος, στο Πικέρμι, στο...

Αρτέμιδα: Ρεμπέτικα, μπουζούκια και καλή παρέα από την Ενωση Δωδεκανησίων Ανατολικής Αττικής

Ρεμπέτικα, μπουζούκια και καλή παρέα!Σας περιμένουμε σε μια ρεμπέτικη...

Πειραιάς: Νεκροί 28χρονος και 27χρονη μέσα σε αυτοκίνητο σε γκαράζ

Νεκροί εντοπίστηκαν ένας 28χρονος και μία 27χρονη μέσα σε...

Δολοφονία Αξαρλιάν από τη 17 Νοέμβρη: «Η Δημοκρατία πάντα νικά το μίσος και τη βία»- 34 χρόνια μετά

Μήνυμα κατά της τρομοκρατίας με αφορμή τη συμπλήρωση 34...

ΝΕΑ

Aegean Γιάννης Ρήγος στο Πικέρμι: Όλα για το αυτοκίνητο και τα καύσιμα σε μία στάση

Στο 20ό χιλιόμετρο της Λεωφόρου Μαραθώνος, στο Πικέρμι, στο...

Αρτέμιδα: Ρεμπέτικα, μπουζούκια και καλή παρέα από την Ενωση Δωδεκανησίων Ανατολικής Αττικής

Ρεμπέτικα, μπουζούκια και καλή παρέα!Σας περιμένουμε σε μια ρεμπέτικη...

Πειραιάς: Νεκροί 28χρονος και 27χρονη μέσα σε αυτοκίνητο σε γκαράζ

Νεκροί εντοπίστηκαν ένας 28χρονος και μία 27χρονη μέσα σε...

Οβελιστήριο των Φίλων – Πικέρμι: Επιλέξτε το αγαπημένο σας ”βρώμικο”

Η απόλαυση ξεκινά από το Οβελιστήριο των Φίλων στο...

Το «Ozempic της φύσης» σαρώνει το TikTok: Τι ισχύει για το viral κόλπο με τη ζελατίνη

Μια νέα τάση αδυνατίσματος εξαπλώνεται με ταχύτητα στο TikTok,...

RPN.GR