spot_img
14 C
Rafina
Πέμπτη, 23 Απριλίου, 2026
spot_img

Πόρτο Χέλι: Γάλλος κροίσος με περιουσία 33 δισ. ο χειριστής του ταχύπλοου

 

 

 

Οι επιχειρήσεις της οικογένειας έχουν εξαπλωθεί σε 30 χώρες απασχολώντας περίπου 400.000 εργαζόμενους

Πρόκειται για μια από τις πιο γνωστές επιχειρηματικές οικογένειες της Γαλλίας, με εκτιμώμενη περιουσία  33 δισεκατομμυρίων ευρώ, που μάλιστα κατέχει πολύ γνωστή αλυσίδα με καταστήματα στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι ο 44χρονος Γάλλος χειριστής μετά το δυστύχημα στην Ελλάδα,πλήρωσε εγγύηση και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ οι συγγενείς των θυμάτων τονίζουν ότι «θα κινηθούμε νομικά».

Ο γόνος μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες της Γαλλίας, είναι ο 44χρονος ο οποίος χειριζόταν το μοιραίο ταχύπλοο σκάφος που παρέσυρε στο θάνατο δύο αδέρφια, ηλικίας 60 και 70 ετών, στο Πόρτο Χέλι και έστειλε το νοσοκομείο, σοβαρά τραυματισμένη την 60χρονη αδερφή τους.

Οι πρόγονοί του, τη δεκαετία του ’60 ίδρυσαν τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας ενώ σήμερα, η οικογένειά του θεωρείται μια από τις επιχειρηματικές αυτοκρατορίες της χώρας, ελέγχοντας μεταξύ άλλων και πολύ γνωστή επιχείρηση οικιακών ειδών που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα αλλά και αλυσίδες πώλησης ηλεκτρονικών ειδών και ρούχων.

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Τι είδε ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας – Τι είπε στο Open

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η “RealNews”, η οικογένεια του 44χρονου Γάλλου χειριστή του ταχύπλοου, που «υπέγραψε» την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι, έχει περιουσία 33 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οι επιχειρήσεις της οικογένειας έχουν εξαπλωθεί σε 30 χώρες απασχολώντας περίπου 400.000 εργαζόμενους.

Ο Γάλλος Κροίσος, έκανε διακοπές με την γυναίκα του, τα παιδιά τους αλλά και φίλους στο Πόρτο Χέλι, από τις αρχές Αυγούστου. Την Παρασκευή 9 Αυγούστου, που έγινε η τραγωδία, οδηγούσε το ταχύπλοο, επιστρέφοντας από τις Σπέτσες μαζί με άλλους 10 επιβάτες. Τότε, εμβόλισε με μεγάλη ταχύτητα το μικρό αλιευτικό σκάφος, μέσα στο οποίο ήταν τα τρία αδέρφια.

«Είναι απάνθρωπο! Πήρε δύο ζωές, η μητέρα μου χαροπαλεύει. Βύθισε στο πένθος τόσα σπίτια και αντί να είναι στη φυλακή, απολαμβάνει την ελευθερία στο σπίτι του» λένε οι συγγενείς των θυμάτων για τον 44χρονο. Θυμίζουμε ότι ο Γάλλος, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ και με την υποχρέωση να δίνει το παρών μια φορά το μήνα στο προξενείο της Ελλάδας στις Βρυξέλλες που είναι η μόνιμη κατοικία του.

Οι γιοι των τριών θυμάτων της τραγωδίας στο Πόρτο Χέλι πάντως, λένε ότι «θα κινήσουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Δε θα αφήσουμε την υπόθεση να ξεχαστεί σε κάποια συρτάρια. Δεν κάναμε δηλώσεις γιατί θέλαμε πρώτα να θάψουμε γονείς και θείους, αλλά τώρα θα κινηθούμε νομικά…».

ΠΗΓΗ:ethnos.gr

Αυτή την εβδομάδα

Ανοίγει σήμερα ξανά το ιστορικό Hilton: Το νέο Conrad Athens The Ilisian αλλάζει τον χάρτη της φιλοξενίας

  Ένα από τα πιο εμβληματικά κτήρια της Αθήνας επιστρέφει...

Instagram εκτός λειτουργίας: Μαζικά προβλήματα πρόσβασης σε κινητά και υπολογιστές

Σοβαρή τεχνική δυσλειτουργία παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (23/04/2026)...

Ημέρα υιοθεσίας κουταβιών στη Νέα Μάκρη από τον Σύλλογο Ελπίδα

Ο Σύλλογος Ζωόφιλων Μαραθώνα «Ελπίδα» διοργανώνει Ημέρα Υιοθεσίας Κουταβιών...

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Καρκινογόνος ουσία σε σκευάσματα αδυνατίσματος – Ποια προϊόντα αποσύρονται

Σοβαρή προειδοποίηση προς τους καταναλωτές απευθύνει ο Εθνικός Οργανισμός...

ΝΕΑ

Instagram εκτός λειτουργίας: Μαζικά προβλήματα πρόσβασης σε κινητά και υπολογιστές

Σοβαρή τεχνική δυσλειτουργία παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (23/04/2026)...

Ημέρα υιοθεσίας κουταβιών στη Νέα Μάκρη από τον Σύλλογο Ελπίδα

Ο Σύλλογος Ζωόφιλων Μαραθώνα «Ελπίδα» διοργανώνει Ημέρα Υιοθεσίας Κουταβιών...

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Καρκινογόνος ουσία σε σκευάσματα αδυνατίσματος – Ποια προϊόντα αποσύρονται

Σοβαρή προειδοποίηση προς τους καταναλωτές απευθύνει ο Εθνικός Οργανισμός...

Λ.Φλέμινγκ: Η τριτοκοσμική κατάστασή της αποτελεί ένα χρόνιο “καρκίνωμα” της Ραφήνας

Πολλά και ενδιαφέροντα αναφέρει ο π. αντιδήμαρχος Χρήστος Τσεμπέρης...

RPN.GR