Πως αντιδρά η Ραφήνα στα νέα μέτρα;Πως θα προστατευτούμε;Ο φαρμακοποιός Αντώνης Λουΐζος μας μιλά για όλα!

2357

Πολλές οι απορίες μας για τα νέα μέτρα αναχαίτισης του covid-19 και ποιος θα ήταν ο πιο κατάλληλος να μας διαφωτίσει για την συμπεριφορά του κόσμου της Ραφήνας απέναντι στον νέο ”αόρατο”εχθρό,από έναν φαρμακοποιό της Ραφήνας,τον Αντώνη Λουΐζο!

Πολλές οι ερωτήσεις μας και ο κ.Λουΐζος πρόθυμος να απαντήσει σε όλες

K.T-Πως βλέπετε να αντιδρά η Ραφήνα στα νέα μέτρα;Πειθαρχεί;

A.Λ.Ο κόσμος έχει αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης,και ειδικά όσο περνούν οι μέρες,το βλέπουμε στην πράξη πλέον ότι κρατάει αποστάσεις στο φαρμακείο και μας σέβεται.

Κ.Τ.Υπάρχει επάρκεια σε μάσκες,γάντια και αντισηπτικά;

A.Λ.Η επάρκεια δεν είναι μεγάλη,και οι ποσότητες όλων αυτών που αναφέρατε είναι ελάχιστες.Μετά από μήνυμα του Φαρμακευτικού Συλλόγου έχουμε βάλει πλαφόν,ο κάθε πελάτης παίρνει ένα ζευγάρι γάντια,μια μάσκα ,1 κουτί Depon.Kαι ειδικά εκεί που υπάρχει μεγάλη έλλειψη και οι ποσότητες έχουν μειωθεί δραματικά μπορώ να πω,είναι στο Depon.

K.T. Τελικά μάσκες πρέπει να φοράμε όλοι;Tι μας συνιστάτε;

A.Λ. Μάσκες πρέπει να φορούν μόνο οι νοσούντες και όχι οι υγιείς.Γιατί τελικά οι μάσκες μαζεύουν πολλά μικρόβια από τα χέρια μας όταν τις ακουμπάμε και αντί να ωφελούν,είναι εστίες μικροβίων.Αντιθέτως,τα γάντια είναι απαραίτητα,γιατί,εκτός των άλλων μας εμποδίζουν,υποσυνείδητα,και με αυθόρμητες κινήσεις, να ακουμπάμε με τα χέρια το πρόσωπό μας!

Κ.Τ. Τι συμβαίνει τελικά με το φάρμακο PLAQUENIL το οποίο έχει μεγάλη ζήτηση λόγω φήμης ότι προστατεύει από τον covid-19;

A.Λ.Το φάρμακο αυτό συνταγογραφείται αποκλειστικά σε ανθρώπους που πάσχουν από οξεία ρευματοειδή αρθρίτιδα και ερυθηματώδη λύκο.Αν λοιπόν το δίναμε σε οποιονδήποτε το ζητούσε θα το στερούσαμε από ανθρώπους που το έχουν πραγματική ανάγκη.Το ίδιο έχει παρατηρηθεί και με άλλα φάρμακα π.χ για την υπέρταση.

Κ.Τ. Εν κατακλείδι ,τι θα συμβουλεύατε τους συμπολίτες μας ;

Α.Λ.Τo πιο σημαντικό και αυτό που θα ήθελα να επισημάνω είναι οι νοσούντες να μην έρχονται στα φαρμακεία ούτε να πηγαίνουν στα νοσκομεία,παρά μόνον να επικοινωνούν με τον οικογενειακό τους γιατρό,ο οποίος και θα τους κατευθύνει,γιατί ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού είναι μεγάλος.

Κατερίνα Τράση για το rpn.gr