spot_img
13.8 C
Rafina
Παρασκευή, 13 Μαρτίου, 2026
spot_img

Πως είναι ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης σύμφωνα με την Τεχνητή Νοημοσύνη

 

 

 

Τον «γύρο» του διαδικτύου κάνουν φωτογραφίες που απεικονίζουν το πρόσωπο του Τζακ του Αντεροβγάλτη, του πρώτου serial killer στην ιστορία. Ο Ουαλός Τζεφ Λίχι δημιούργησε χάρη σε πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης το πρόσωπο του διαβόητου δολοφόνου, βασιζόμενος στα χαρακτηριστικά του κύριου υπόπτου, Άαρον Κοσμίνσκι

Έτσι, μάζεψε φωτογραφίες συγγενών του Πολωνού κουρέα που θεωρήθηκε πως μπορεί να ήταν ο δολοφόνος και τις επεξεργάσθηκε στο πρόγραμμα Midjourney. «Δεν έχει υπάρξει ποτέ φωτογραφία του και αυτή είναι η καλύτερη που θα έχουμε ποτέ», ανέφερε ο Λίχι σε δηλώσεις του, σύμφωνα με τη New York Post.

Τρισέγγονη ενός Βρετανού αστυνομικού που ασχολήθηκε με την υπόθεση, υποστηρίζει ότι ανακάλυψε την ταυτότητα του κατά συρροή δολοφόνου ιερόδουλων, «Τζακ του Αντεροβγάλτη», ο οποίος «σκόρπισε» τον τρόμο στο ανατολικό Λονδίνο στα τέλη του 19ου αιώνα.

Αφού ποτέ δεν συνελήφθη κανένας για τους φόνους, κατά καιρούς είχαν εκφρασθεί υποψίες για δεκάδες ανθρώπους, ακόμη και μέλη της βασιλικής οικογένειας ή Πρωθυπουργούς του Ηνωμένου Βασιλείου. Σε ένα βιβλίο που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα, η Σάρα Μπαξ Χόρτον, απόγονος ενός αστυνομικού που συμμετείχε ενεργά στις έρευνες, κατονομάζει ως δράστη τον Χάιαμ Χάιαμς, βασιζόμενη στις περιγραφές των μαρτύρων.

«Ήταν ένας επιληπτικός και αλκοολικός κατασκευαστής πούρων»

Η Βρετανίδα ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που κατονομάζεται ο Χάιαμς, ένας επιληπτικός και αλκοολικός κατασκευαστής πούρων, ο οποίος είχε νοσηλευθεί πολλές φορές σε άσυλο, μιλώντας στην Telegraph. Ο Χάιαμς τραυματίσθηκε σε ένα ατύχημα, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η κατάστασή του και δεν μπορούσε, πλέον, να εργασθεί. Σύμφωνα με τη συγγραφέα, κακοποιούσε συχνά τη σύζυγό του, πιστεύοντας ότι εκείνη τον απατούσε. Συνελήφθη όταν επιτέθηκε στη σύζυγό του, αλλά καιστη μητέρα του, με έναν μπαλτά.

 

Τα ιατρικά δεδομένα

Οι μάρτυρες περιέγραφαν έναν άνδρα ηλικίας περίπου 30 ετών με άκαμπτο χέρι και λυγισμένα γόνατα. Η συγγραφέας βρήκε ιατρικά στοιχεία που αναφέρουν ότι ο Χάιαμ Χάιαμς, ο οποίος το 1888 ήταν 35 ετών, λόγω του τραύματός του δεν μπορούσε να λυγίσει ή να τεντώσει το αριστερό του χέρι. Είχε επίσης κάποιο πρόβλημα στα γόνατα και υπέφερε από σοβαρή μορφή επιληψίας, με πολύ συχνές κρίσεις.

Τουλάχιστον έξι γυναίκες σφαγιάστηκαν από τον «Τζακ τον Αντεροβγάλτη» στη συνοικία του Γουάιτσαπελ από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο του 1888. Τα ιατρικά δεδομένα που συνέλεξε η Μπαξ Χόρτον από πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα και άσυλα υποδηλώνουν ότι η σωματική και διανοητική επιδείνωση του Χάιαμς συμπίπτει με την περίοδο των φόνων.

Η συγγραφέας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αυτή η επιδείνωση της ψυχικής υγείας του, σε συνδυασμό με τον αλκοολισμό του, τον οδήγησαν στον φόνο. Οι δολοφονίες σταμάτησαν στα τέλη του 1888, περίπου την ίδια περίοδο που η αστυνομία συνέλαβε τον Χάιαμς ως «φρενοβλαβή περιπλανώμενο». Τον επόμενο χρόνο, μεταφέρθηκε στο ψυχιατρικό άσυλο «Κόλνεϊ Χατς», στο βόρειο Λονδίνο.

«Η θέση της Μπαξ Χόρτον είναι καλά τεκμηριωμένη»

Ο Πολ Μπεγκ, ένας συγγραφέας που έχει ειδικευθεί στην ιστορία του «Τζακ του Αντεροβγάλτη», τόνισε ότι στηρίζει τη θέση της Μπαξ Χόρτον, την οποία χαρακτήρισε ως «καλά τεκμηριωμένη» και «καλογραμμένη».

Το 2014, ένας άλλος συγγραφέας, που ήταν και επιχειρηματίας, ο Ράσελ Έντουαρντς, συμπέρανε ότι ο δράστης των εγκλημάτων ήταν ο Άαρον Κοσμίνσκι, ένας Εβραίος μετανάστης από την Πολωνία, που εργαζόταν ως κουρέας και είχε θεωρηθεί ύποπτος εκείνη την εποχή. Η υπόθεσή του, που βασιζόταν σε αναλύσεις DNAαμφισβητήθηκε.

Αυτή την εβδομάδα

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά – Τέσσερις συλλήψεις για ρευματοκλοπή και άλλες παραβάσεις

Μενίδι: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά – Τέσσερις...

Οβελιστήριο των Φίλων στο Πικέρμι: Κοτομπέικον που δεν ξεχνιέται!

Τρυφερό κοτόπουλο τυλιγμένο με τραγανό μπέικον και ψημένο όπως...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Μαραθώνος λόγω έργων αποχέτευσης στον Δήμο Μαραθώνα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Μαραθώνος λόγω έργων αποχέτευσης στον...

Τραγωδία στον Πύργο: Νεκρός 18χρονος μετά από πτώση από μπαλκόνι τρίτου ορόφου

Σοκ και βαθιά θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία...

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον Γιώργο Μαρίνο στο κοιμητήριο Βούλας – φωτογραφίες

Το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο σόουμαν Γιώργο Μαρίνο είπαν...

ΝΕΑ

Οβελιστήριο των Φίλων στο Πικέρμι: Κοτομπέικον που δεν ξεχνιέται!

Τρυφερό κοτόπουλο τυλιγμένο με τραγανό μπέικον και ψημένο όπως...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Μαραθώνος λόγω έργων αποχέτευσης στον Δήμο Μαραθώνα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Μαραθώνος λόγω έργων αποχέτευσης στον...

Τραγωδία στον Πύργο: Νεκρός 18χρονος μετά από πτώση από μπαλκόνι τρίτου ορόφου

Σοκ και βαθιά θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία...

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον Γιώργο Μαρίνο στο κοιμητήριο Βούλας – φωτογραφίες

Το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο σόουμαν Γιώργο Μαρίνο είπαν...

Ραφήνα: Ομιλία για την επανάσταση του 1821 με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Εν μέσω πολεμικής περιόδου οι άγνωστες αλήθειες για την...

Ανανέωση με balayage στο Κομμωτήριο Πλάτων στο Πικέρμι

Το balayage παραμένει μία από τις πιο αγαπημένες τεχνικές...

RPN.GR