Πως οι λιμενικοί έσωσαν λουόμενη από βέβαιο πνιγμό στην Γλύφα

178

Κάτοικος της Γλύφας που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο συμβάν του παρ’ ολίγον πνιγμού ηλικιωμένης,περιγράφει το περιστατικό που ευτυχώς είχε αίσιο τέλος.

«Σήμερα βρεθήκαμε μπροστά σε μια πρωτοφανή περίπτωση διάσωσης λουόμενης στην Γλύφα Φθιώτιδας και θα ήθελα να το αναφέρω για να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όσους συνέβαλλαν σε αυτό.

Ως κάτοικοι ενός μικρού παραθεριστικού μέρους στην καρδιά της Ελλάδας αλλά μακριά από τα κέντρα υγείας και νοσοκομεία έχουμε βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωποι με τις δυσκολίες σχετικά με την περίθαλψη και τις πρώτες βοήθειες.

Σήμερα όμως και έπειτα από τεράστιες προσπάθειες γίναμε μάρτυρες μια διάσωσης μιας ηλικιωμένης γυναίκας που είχε πάει να κολυμπήσει.

Η 76χρονη λουόμενη που έχασε τις αισθήσεις της και εισρόφησε μεγάλη ποσότητα θαλασσινού βγήκε από τη θάλασσα με τη βοήθεια διερχομένων και των λιμενικών του λιμενικού τμήματος Γλύφας που βρίσκεται ακριβώς στο σημείο του συμβάντος.

Η αρχική της εικόνα έδειχνε πνιγμό , έτσι όπως είδαμε οι περισσότεροι, και η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε να επανέλθει.

Οι λιμενικοί όμως του τμήματος κατέβαλλαν τεράστια υπομονή και προσπάθεια και δια μέσου της σωτήριας μεθόδου Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης(ΚΑΡΠΑ) με συμπιέσεις και εμφυσήσεις κατάφεραν να αφαιρέσουν το νερό που είχε πιει η γυναίκα κατά την παραμονή της στο νερό.

Η γυναίκα κι ενώ η αρχική της εικόνα δεν ήταν καθόλου καλή κατάφερε να συνέλθει.

Την παρέλαβε το ασθενοφόρο σε σύγχυση αλλά με τις αισθήσεις της.

Προσωπικά συγχαίρω θερμά τους λιμενικούς:

Ρίζο Γεώργιο – Ανθυπασπιστή και Χήρα Γεώργιο – Αρχικελευστή. για την απίστευτη προσπάθειά τους. για την επαναφορά της γυναίκας στη ζωή.

Ειδική αναφορά και ένα τεράστιο μπράβο και στον κύριο Ηλιόπουλο Σταμάτη του Παναγιώτη που με μεγάλο κουράγιο έκανε τις εμφυσήσεις και αποδείχτηκαν σωτήριες για την ηλικιωμένη  γυναίκα.(διερχόμενος με το ferry boat και όχι κάτοικος Γλύφας που αυξάνει την αξία της προσπάθειας του)

Μπορούμε όλοι να συμβάλλουμε σε αύξηση του ποσοστού διάσωσης σε μια περιοχή σαν την Γλύφα και να ζητήσουμε από τους αρμόδιους φορείς να βοηθήσουν.