spot_img
32.1 C
Rafina
Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2026
spot_img

Πώς τα σούπερ μάρκετ γίνονται… τράπεζες

 

 

 

Oι πρώτες, τραπεζικές υπηρεσίες από S/M είναι γεγονός!

Με «όπλο» την πλεονάζουσα ρευστότητά τους, που ειδικά εν μέσω της πανδημίας έχει ενισχυθεί ακόμα περισσότερο, αλλά και την ευκαιρία των μεγάλων αλλαγών στο τραπεζικό σύστημα με τον περιορισμό του δικτύου καταστημάτων και ΑΤΜs.

Υπηρεσίες στοιχειώδεις που αφορούν ανάληψη ή ακόμα και κατάθεση ποσών μέσω των ταμείων τους και οι οποίες έχουν καταστεί εφικτές χάρη στις fintech υπηρεσίες που διαταράσσουν το χρηματοοικονομικό σύστημα παγκοσμίως.

Σε αυτό το νέο πεδίο δραστηριότητας για τα ελληνικά δεδομένα στο χώρο του οργανωμένου λιανεμπορίου βγαίνουν μπροστά δύο αλυσίδες. Η My Market της οικογένειας Παντελιάδη, με επικεφαλής τον Αριστοτέλη Παντελιάδη, και η Bazaar της οικογένειας Βερούκα.

Η πρώτη, σε συνεργασία με την Viva Wallet, που πλέον απ’ το περασμένο καλοκαίρι έχει λάβει τραπεζική άδεια, παρέχει τη δυνατότητα ανάληψης μετρητών από τα ταμεία των 225 καταστημάτων της με τη χρήση καρτών Visa και Mastercard οποιασδήποτε Τράπεζας.

Η διαδικασία μάλιστα είναι αρκετά απλή αφού ο πελάτης τοποθετεί την κάρτα του στο Viva Wallet τερματικό στο ταμείου του σούπερ μάρκετ, πληκτρολογεί το επιθυμητό ποσό μέχρι 100 ευρώ και εισάγει το PIN του. Εφόσον το ποσό υπάρχει διαθέσιμο στον λογαριασμό του, λαμβάνει από το ταμείο τα χρήματα σε μετρητά.

Σε ότι αφορά στο κόστος της υπηρεσίας αυτό κυμαίνεται από μηδενικό έως και ελάχιστα πάνω από 1 ευρώ και έχει να κάνει με την πολιτική προμηθειών στις διατραπεζικές συναλλαγές της εκάστοτε τράπεζας.

Δυνατότητα κατάθεσης η My Market δεν δίδει. Αυτό όμως που προσφέρει είναι η δυνατότητα πληρωμών περισσότερων από 260 διαφορετικών λογαριασμών (όπως ΔΕΚΟ, Εταιρειών Κινητής και Σταθερής Τηλεφωνίας, Τελών Κυκλοφορίας, Ασφαλιστικών εταιρειών κ.α.), εξόφληση εμπόρων που συνεργάζονται με τη Viva Wallet, αγορές εισιτηρίων κοκ

Την ίδια ώρα η αλυσίδα Bazaar του Ομίλου Βερούκα έχει ξεκινήσει συνεργασία με την γερμανική εταιρεία Viafintech προσφέροντας στους πελάτες την υπηρεσία viacash. Μέσω αυτής ο καταναλωτής θα μπορεί να κάνει ανάληψη αλλά και να καταθέτει χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό με χρήση του smartphone του στα 110 καταστήματα που διαθέτει η αλυσίδα Bazaar σε όλη την Ελλάδα. Το μέγιστο όριο ανάληψης έχει οριστεί σε 300 ευρώ και το μέγιστο όριο κατάθεσης σε 999 ευρώ.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία αφορά ήδη τους κατόχους λογαριασμού στην γερμανική ψηφιακή τράπεζα Ν26, που πλέον στην Ελλάδα δεν είναι και λίγοι. Ωστόσο η Viafintech που από πέρυσι δραστηριοποιείται και στη χώρα μας φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις και με άλλα, εγχώρια τραπεζικά ιδρύματα.

Ο καταναλωτής θα πρέπει να κατεβάσει στο κινητό του την εφαρμογή της αντίστοιχης τράπεζας και από το μενού της εφαρμογής της τράπεζας θα μπορεί να επιλέγει την εν λόγω υπηρεσία. Μόλις επιλέξει την υπηρεσία, θα διαλέγει εάν θέλει να κάνει ανάληψη ή κατάθεση και θα συμπληρώνει το ποσό που επιθυμεί. Αυτομάτως θα βλέπει στο κινητό του έναν γραμμωτό κώδικα (barcode), τον οποίο θα επιδεικνύει στο ταμείο του καταστήματος και θα ολοκληρώνει τη συναλλαγή του.

Για τις αλυσίδες λιανικής η επέκταση σε αυτού του είδους τις υπηρεσίες έχει δύο αντικειμενικούς στόχους. Αφενός να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες αυξάνοντας την κίνηση αλλά και την αγοραστική δυναμική που υπάρχει στα καταστήματα τους. Αφετέρου να καρπωθούν μία μικρή προμήθεια ή και ελάφρυνση των χρεώσεων που έχουν οι ίδιες απ’ τα χρηματοοικονομικά ιδρύματα.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Αυτή την εβδομάδα

Με μια μεγάλη γιορτή χαράς ολοκληρώθηκε το αtυπιkό camp του Δήμου Παλλήνης

Σε μια μεγάλη γιορτή χαράς, αποδοχής και συμπερίληψης εξελίχθηκε...

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται και για την Τετάρτη 15 Ιουλίου σε όλη την Ανατολική Αττική

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο ΤΕΤΑΡΤΗ...

Ανεξαρτητοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος – Κρατά τη βουλευτική έδρα

Την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ...

Διπλή τραγωδία στον Πειραιά: Ποιο ήταν το ζευγάρι που βρέθηκε νεκρό σε ΙΧ μέσα σε γκαράζ

Σοκ προκαλεί στον Πειραιά ο αιφνίδιος θάνατος δύο νέων...

ΝΕΑ

Με μια μεγάλη γιορτή χαράς ολοκληρώθηκε το αtυπιkό camp του Δήμου Παλλήνης

Σε μια μεγάλη γιορτή χαράς, αποδοχής και συμπερίληψης εξελίχθηκε...

Aegean Γιάννης Ρήγος στο Πικέρμι: Όλα για το αυτοκίνητο και τα καύσιμα σε μία στάση

Στο 20ό χιλιόμετρο της Λεωφόρου Μαραθώνος, στο Πικέρμι, στο...

Αρτέμιδα: Ρεμπέτικα, μπουζούκια και καλή παρέα από την Ενωση Δωδεκανησίων Ανατολικής Αττικής

Ρεμπέτικα, μπουζούκια και καλή παρέα!Σας περιμένουμε σε μια ρεμπέτικη...

RPN.GR