spot_img
15 C
Rafina
Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Πότε ανοίγουν οι τρεις σταθμοί του Μετρό στον Πειραιά

 

 

 

Έτοιμοι να παραδοθούν προς χρήση είναι οι τρεις νέοι σταθμοί του Μετρό στον Πειραιά…

Μεθαύριο Τετάρτη 5 Οκτωβρίου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να δοθούν προς χρήση στο κοινό οι σταθμοί «Μανιάτικα», «Πειραιάς» (σ.σ. στο λιμάνι) και «Δημοτικό Θέατρο», ενώ την επόμενη ημέρα κατά πάσα πιθανότητα θα επισκεφθείτο νέο έργο  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με αυτό τον τρόπο αναμένεται να αυξηθεί η επιβατική κίνηση με το εν λόγω μέσο κατά 132.000 πολίτες ημερησίως, ενώ την ίδια ώρα οι συγκοινωνιολόγοι εκτιμούν ότι θα μειωθεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων κατά 23.000 ημερησίως, οπότε θα έχουμε αντιστοίχως και πτώση των ατμοσφαιρικών ρύπων και ειδικότερα του διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους την ημέρα.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης κατέβηκε στους σταθμούς του Μετρό της πόλης και έκανε τη διαδρομή, ώστε να έχει μια πρώτη άποψη του νέου έργου.
Ο συνολικός χρόνος μετάβασης με το μετρό από το λιμάνι του Πειραιά μέχρι το αεροδρόμιο υπολογίζεται σε μόλις 55 λεπτά.

Καραγιάννης: Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας θα συνδέεται με το μεγαλύτερο λιμάνι

Όπως τόνισε προ ημερών ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης, τα οφέλη που θα προκύψουν θα είναι σημαντικά τόσο για τους κατοίκους, όσο και για το περιβάλλον. «Έχουμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε μεγάλα έργα υποδομής εν μέσω μίας υγειονομικής κρίσης, μίας ενεργειακής κρίσης και της κρίσης στην εφοδιαστική αλυσίδα. Με τη λειτουργία του Μετρό στον Πειραιά το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας θα συνδέεται με το μεγαλύτερο λιμάνι σε λιγότερο από μία ώρα» σημείωσε το μέλος της κυβέρνησης μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Γνωστοποίησε παράλληλα ότι έως το τέλος του 2022 θα προκηρυχθεί και το έργο της επέκτασης της Γραμμής 2 προς Ίλιον για να ακολουθήσουν σε επόμενη φάση, οι επεκτάσεις προς Μενίδι και Ζεφύρι. ενώ ζήτησε «να μην εργαλειοποιούνται πολιτικά και να μην χρησιμοποιούνται κομματικά τα έργα υποδομών, όπως έγινε και με το Μετρό της Θεσσαλονίκης, γιατί ανήκουν στους πολίτες και δεν έχουν χρώμα». Ως προς τα χρονοδιαγράμματα τόνισε ότι «ο ορίζοντας ολοκλήρωσης της Γραμμής 4 είναι τα 7 χρόνια, στο τέλος, δηλαδή, του 2029» και πρόσθεσε ότι «για την κατασκευή της χρησιμοποιούμε σε μεγάλο βαθμό υπόγεια εκσκαφή για να περιορίσουμε την όχληση, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά».

Αυτή την εβδομάδα

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 21/12/2025

https://youtu.be/S7AFs_PQBaY

Η σιωπή ενός ανθρώπου που ξέρει

Ο άνθρωπος που κάποτε διάβαζε τα gallop πριν ακόμα...

Λευκή Νύχτα Ραφήνας: όταν η πόλη έγινε γιορτή – φωτογραφίες – πολλά βίντεο RPN

Η Ραφήνα έζησε το βράδυ της Παρασκευής μια από...

Παραμονή Χριστουγέννων στη Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γιορτινό μενού στο Άσπρο Γίδι

Παραμονή Χριστουγέννων και η Ραφήνα δεν… κοιμάται. Στην καρδιά...

Το παραμύθι του Μπουμπουνόβι και των χωριών με αυτιά

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια γωνιά του...

ΝΕΑ

Η σιωπή ενός ανθρώπου που ξέρει

Ο άνθρωπος που κάποτε διάβαζε τα gallop πριν ακόμα...

Παραμονή Χριστουγέννων στη Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γιορτινό μενού στο Άσπρο Γίδι

Παραμονή Χριστουγέννων και η Ραφήνα δεν… κοιμάται. Στην καρδιά...

Μάτι: Μουσικό ρεβεγιόν στο Άρτιον την Τετάρτη 24/12, Παραμονή Χριστουγέννων

Τήν Τετάρτη 24/12, Παραμονή Χριστουγέννων ένα μουσικό ρεβεγιόν στο...

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 20/12 – rpn

Αναλυτικά οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια ...

RPN.GR