”Ποτέ ξανά άλλο Μάτι”: Η πρωτότυπη ιδέα του Α/ΓΕΣ και η εφαρμογή της από την 71η Α/Μ Ταξιαρχία ΠΟΝΤΟΣ

257

Τα συγχαρητήρια του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Γεώργιου Καμπά, εισέπραξε πριν λίγες ημέρες, στην περιοχή του Ασκού – Προφήτη, ο Διοικητής της 71 Α/Μ Ταξιαρχίας ”ΠΟΝΤΟΣ”, Ταξίαρχος Γεώργιος Μποσμαλής. Ο λόγος, η πρακτική εφαρμογή της οδηγίας του ΓΕΣ, για μετατροπή στρατιωτικού οχήματος σε πυροσβεστικό, για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.Όπως μαθαίνουμε στο kranosgr, κατά την επίσκεψη του ΑΓΕΣ, σε άσκηση στον Ασκό, όπου συμμετείχαν και μονάδες της 71 Ταξιαρχίας και την ώρα της επιθεώρησης των τμημάτων, το έμπειρο μάτι του Αρχηγού ΓΕΣ, έπεσε πάνω σε μια καναδέζα των Κοκκινομπερέδων, η οποία είχε βαφεί με…πυροσβεστικά χρώματα.

Σύμφωνα με την εντολή του Αρχηγού, προς τους σχηματισμούς και τις μονάδες, θα πρέπει οι Διοικητές να μετατρέψουν στρατιωτικά οχήματα και συγκεκριμένα τις γνωστές σε όλους μας ”Καναδέζες”, σε πυροσβεστικά, για τυχόν έκτακτες ανάγκες, έτσι ώστε να συνδράμουν όταν η πολιτική προστασία το ζητήσει.

”Ποτέ ξανά άλλο Μάτι”, τόνισε με νόημα ο Αντιστράτηγος Καμπάς και η 71η Α/Μ Ταξιαρχία ”ΠΟΝΤΟΣ”, ήταν η πρώτος σχηματισμός που εφάρμοσε την εντολή του, λαμβάνοντας δικαίως τα συγχαρητήρια.