spot_img
29 C
Rafina
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
spot_img

Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του ΧΥΤΑ Γραμματικού

 

 

 

Σε κλίμα ενότητας και πέρα από κομματικές ή πολιτικές αποχρώσεις πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Νοεμβρίου η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του ΧΥΤΑ/Υ όπου με επικεφαλής τον Δήμο Μαραθώνος, εκπρόσωποι από το Δημοτικό Συμβούλιο, από όλες τις Δημοτικές παρατάξεις και  από το «Δίκτυο Πολιτών και Φορέων από τον Βαρνάβα ως τον Βουτζά» έδωσαν το παρόν έξω από τα γραφεία του ΕΔΣΝΑ.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας μαζί με εκπροσώπους του ΔΣ και όλων των δημοτικών παρατάξεων, παρέδωσε στον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος Βασίλη Κόκκαλη ψήφισμα διαμαρτυρίας, με το οποίο ζήτησε να ακυρωθεί ο διαγωνισμός για την κατασκευή ΜΕΑ-ΜΕΒΑ στο Γραμματικό καθώς και η λειτουργία του παράνομα χωροθετηθέντα ΧΥΤΑ/Υ.

Με το παρόν ψήφισμα ζήτησε επίσης να μην επαναληφθεί καμία παράνομη ρίψη απορριμμάτων ή δοκιμαστική λειτουργία μέχρι τις οριστικές αποφάσεις του ΣτΕ για τις προσφυγές ακύρωσης και αναστολής του διαγωνισμού.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Δημοτικών Παρατάξεων, των φορέων και των Συλλόγων αλλά και τους απλούς πολίτες που παρευρέθηκαν ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Δεν θα επιτρέψουμε σε αυτό το τερατούργημα που συμβαίνει στο Γραμματικό να συνεχιστεί. Γίνεται προσπάθεια να το παρουσιάσουνε ωραία και να το εξευγενίσουν με την κατασκευή εργοστασίων ανακύκλωσης που όμως έχουν υπόλειμμα το οποίο είναι σκουπίδια. Αυτό δεν θα το δεχθούμε. Έχουμε ξεκινήσει έναν αγώνα εδώ και 2 χρόνια δικαστικό, με προσφυγές στο ΣτΕ για δυο διαφορετικές περιπτώσεις, έχουμε κάνει μηνύσεις στον εισαγγελέα περιβάλλοντος και έρχονται με την πρόσφατη ρίψη σαν κλέφτες στις 4.00 τα ξημερώματα για να κάνουν δοκιμαστική λειτουργία και χωρίς άδεια. Δεν θα το επιτρέψουμε.

Είμαστε λοιπόν σήμερα εδώ να δώσουμε ένα μήνυμα, μια αντιπροσωπεία συλλόγων, φορέων και του Δημοτικού Συμβουλίου για να παραδώσουμε και ψήφισμα αλλά και την απόφαση του πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ζητάμε την άμεση απομάκρυνση των απορριμμάτων.

Δεν θα συναινέσουμε στο καταστροφικό αυτό έργο που σκοπό έχει να χαϊδέψει τα αυτιά μερικών. Δεν θα δώσει λύσεις αλλά θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα κάποιων και δεν δεχόμαστε να παίξουμε το παιχνίδι τους. Ενωμένοι θα συνεχίσουμε τους αγώνες.»

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίτας Ρίτζι- στην Παναγίτσα Ραφήνας το τελευταίο αντίο

Με βαθιά θλίψη και ανείπωτο πόνο, η οικογένεια αποχαιρετά...

Ραφήνα- προσφορά από τον Πιστικίδη: Ακρυλικό χρώμα DUROSTICK 100%, μόνο 39,00€ τα 15 κιλά!

ΠΡΟΣΦΟΡΑ από την μάντρα οικοδομικών υλικών του Βασίλη Πιστικίδη:Ακρυλικό...

Τελμησσός Μαραθώνος: Πρόσκληση σε βραδινή προπόνηση

ΒΡΑΔΙΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ Ο Τελμησσός σας προσκαλεί για μια βραδινή προπόνηση...

Ορθή επανάληψη: Εκδηλώσεις της εβδομάδας στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου προσκαλεί κατοίκους και επισκέπτες...

Ραφήνα+Πικέρμι: «Ζακυνθινές Ομιλίες» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πικερμίου «Δεινοθήριο» Χ 2

Με τη θεατρική παράσταση «Ζακυνθινές Ομιλίες» συστήνεται ξανά στο...

ΝΕΑ

Ραφήνα- προσφορά από τον Πιστικίδη: Ακρυλικό χρώμα DUROSTICK 100%, μόνο 39,00€ τα 15 κιλά!

ΠΡΟΣΦΟΡΑ από την μάντρα οικοδομικών υλικών του Βασίλη Πιστικίδη:Ακρυλικό...

Τελμησσός Μαραθώνος: Πρόσκληση σε βραδινή προπόνηση

ΒΡΑΔΙΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ Ο Τελμησσός σας προσκαλεί για μια βραδινή προπόνηση...

Ορθή επανάληψη: Εκδηλώσεις της εβδομάδας στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου προσκαλεί κατοίκους και επισκέπτες...

Ραφήνα+Πικέρμι: «Ζακυνθινές Ομιλίες» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πικερμίου «Δεινοθήριο» Χ 2

Με τη θεατρική παράσταση «Ζακυνθινές Ομιλίες» συστήνεται ξανά στο...

ΕΣΝΜ Δανειστική Βιβλιοθήκη: Ανακοίνωση για τη θερινή λειτουργία

Βιβλιοθήκη Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης Ανακοίνωση: Η Δανειστική Βιβλιοθήκη του ΕΣΝΜ...

Ραφήνα: Ηχηρά μηνύματα κατά του bullying και των διακρίσεων στη γιορτή αποφοίτησης του Γυμνασίου

Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική και άρτια διοργανωμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε...

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας Πικερμίου συνεδριάζει σήμερα Τρίτη 23/6 για 7 θέματα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΡΙΘ. 31 Η...

RPN.GR