spot_img
15.4 C
Rafina
Πέμπτη, 9 Απριλίου, 2026
spot_img

Προ των πυλών το σαφάρι για τα ανασφάλιστα οχήματα – Ποιες ποινές προβλέπονται

 

 

 

Στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει το νέο σαφάρι από το Υπουργείο Οικονομικών για τα ανασφάλιστα ΙΧ και δίκυκλα.

Η διασταύρωση των των οχημάτων, θα γίνει με την βάση των δεδομένων που διατηρεί η ΑΑΔΕ, η οποία θα συγκριθεί με αυτή του υπουργείου Μεταφορών και των ασφαλιστικών εταιριών.

Τα προβλεπόμενα από τις διατάξεις πρόστιμα είναι:

100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κ.εκ.

150 ευρώ για δίκυκλα οχήματα από 251 κ.εκ. και άνω.

200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1000 κ.εκ..

250 ευρώ για αυτοκίνητα από 1001 κ.εκ. και άνω

Για την πληρωμή του οφειλόμενου παραβόλου έχει δημιουργηθεί παράβολο από την ΑΑΔΕ για κάθε ΑΦΜ ιδιοκτήτη, το οποίο φέρει τον ίδιο αριθμό με τον αριθμό πρωτοκόλλου της ειδοποίησης που λαμβάνει ο ιδιοκτήτης.

Επίσης να υπενθυμίζουμε πως στα οχήματα που εντοπίζονται ως ανασφάλιστα, θα αποστέλλεται ειδοποίηση, στο οποίο θα καλείται ο κάτοχος εντός 8 ημερών να πληρώσει το ανάλογο παράβολο και να ασφαλίσει το όχημά του καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα του επιβάλλεται μεγάλο χρηματικό πρόστιμο και πιθανών και αφαίρεση πινακίδων.

Τι προβλέπει η νομοθεσία:

-Αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων του οχήματος για 6 μήνες με πράξη της Αστυνομικής Αρχής.

– Σε περίπτωση εμπλοκής οχήματος σε ατύχημα αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για 2 χρόνια και επί υποτροπής για 3 χρόνια. Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας μετά την παρέλευση των ανωτέρω περιόδων απαιτείται η προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του σχετικού συμβολαίου ασφάλισης.

– Χρηματικό πρόστιμο με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα Φ.Δ.Χ., 500 ευρώ για τα επιβατικά και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

-Φυλάκιση από δύο μήνες έως 1 χρόνο και χρηματική ποινή έως 3.000 ευρώ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.

Αυτή την εβδομάδα

Μεγάλη Πέμπτη: Ο βαθύς συμβολισμός της ημέρας – Έθιμα και Παραδόσεις

Η Μεγάλη Πέμπτη αποτελεί μία από τις πιο κατανυκτικές...

Μάτι: Ζωντανή Ελληνική Μουσική στο ΑΡΤΙΟΝ την Κυριακή του Θωμά

Την Κυριακή 19 Απριλίου, ανήμερα του Θωμά, το Άρτιον...

Ξεκάθαρη θέση της Δημοτικής Αρχής για την προστασία ιδιοκτησιών και επιχειρήσεων στο λιμάνι

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου ενημερώνει υπεύθυνα τους δημότες,...

ΝΕΑ

Μεγάλη Πέμπτη: Ο βαθύς συμβολισμός της ημέρας – Έθιμα και Παραδόσεις

Η Μεγάλη Πέμπτη αποτελεί μία από τις πιο κατανυκτικές...

Προσοχή! Νέα απάτη με SMS για δήθεν επίδομα Fuel Pass III

Νέα απόπειρα ηλεκτρονικής απάτης βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες...

Επενδυτικό ενδιαφέρον για την ανέγερση Φοιτητικών Εστιών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Την υποβολή έξι φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της...

Έρευνα: Πώς διαχειρίζονται το άγχος οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι; – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Οι εργαζόμενοι που είναι αγχωμένοι ή αποστασιοποιημένοι δεν αποτελούν...

RPN.GR