Πρόεδρος εταιρείας Λοιμώξεων : Το κρίσιμο με τον κορονοϊό είναι στον έλεγχο των πρώτων περιστατικών

513

«Είμαστε έτοιμοι, τουλάχιστον θεωρητικά να περιορίσουμε το πρώτο περιστατικό του κορονοϊού, όλο το παιχνίδι παίζεται στον έλεγχο των πρώτων περιστατικών» εκτίμησε ο πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων «αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι δεν έχουμε κάποιο φάρμακο» και επισήμανε ότι «κινδυνεύουν αυτοί που χρόνια νοσήματα ή μεγάλη ηλικία, επισημαίνοντας ότι σε παιδιά κάτω των 15 ετών δεν έχει σημειωθεί κανένας θάνατος.

Και πρόσθεσε ότι «αν κατορθώσουμε αυτούς και τους ελέγξουμε τότε θα αργήσει η μετάδοση στον υπόλοιπο πληθυσμό και έτσι κερδίζουμε χρόνο»,

Συμφώνησε δε με την άποψη ότι όσο πιο αργά φτάσει ο κορονοϊός στην Ελλάδα, τόσο το καλύτερο, διότι «προετοιμάζεται ο κόσμος, αλλά και οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, ενώ ισχύει και το ότι όσο ζεσταίνει ο καιρός, τόσο λιγότερη μεταδοτικότητα έχει ο ιός», σημείωσε.

Ο κ. Γαργαλιάνος ήταν κατηγορηματικός στην εκτίμησή του ότι θα έλθει και στη χώρα μας ο ιός, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα είμαστε έτοιμοι και «ας είμαστε και τυχεροί», όπως είπε.