Πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών:Επιστρέφουμε στον Μάρτιο

580

Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών,μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ, δεν έκρυψε ότι ο φόβος είναι μήπως η κατάσταση με τον κορονοϊό ξεφύγει και τη χώρα μας όπως έγινε σε άλλες βαλκανικές χώρες, όπου η εξάπλωσή του ήταν ραγδαία.

Επίσης ανέφερε ότι η εξέλιξη που έχει ο ιός είναι ανησυχητική και τα πράγματα θυμίζουν Μάρτιο. Γι’ αυτό ηχούν το ένα μετά το άλλο τα «καμπανάκια» της ανησυχίας.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, επιστρέφουμε στον Μάρτιο, καθώς σε διάστημα 12 ημερών διπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορονοϊού που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των διασωληνωμένων. «Από ό,τι φαίνεται επιστρέφουμε στον Μάρτιο. Από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 12 Ιουλίου από τα 41 πήγαμε στα 83 κρούσματα, δηλαδή καταγράφηκε διπλασιασμός κρουσμάτων που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία μέσα σε 12 μέρες, ενώ αυξήθηκε και ο αριθμός των διασωληνωμένων, καθώς ήταν γύρω στους 7-8 και τώρα έχουμε πάει στους 13», σημείωσε.

Η Ματίνα Παγώνη εκτίμησε πως σε λίγο καιρό, όλοι θα φορούν, αναγκαστικά, χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους. «Απ’ ό,τι φαίνεται πλέον δεν είμαστε προσεκτικοί. Φοβόμαστε μήπως έχουμε την εξέλιξη που έχουν οι άλλες βαλκανικές χώρες».