Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Ραφήνας Μ.Γκολεμάς:Έχουμε πολύ σοβαρότερα προβλήματα από τις ονοματοδοσίες

544

Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Ραφήνας Μιχάλης Γκολεμάς απαντά στις διαμαρτυρίες που λαμβάνουν χώρα από το πρωί σχετικά με τις ονοματοδοσίες δρόμων και πλατειών που αποφασίστηκαν χτες από την συνεδρίαση του Συμβουλίου αλλά ειδικά για την συγκεκριμένη στον Ν.Βουτζά.

Τις τελευταίες ώρες εξελίσσεται από ορισμένους ένα θέατρο του παραλόγου με αφορμή οτιδήποτε άλλο από την ονοματοδοσία του Α. Κ. του Ν. Βουτζά, που χρησιμοποιείται δυστυχώς ως πρόσχημα για αλλότρια που καθόλου δεν με αφορούν.

Δεν προτίθεμαι ως εκλεγμένος πρόεδρος του Τοπικού συμβουλίου ούτε μια στιγμή να “μπω” ούτε να “νομιμοποιήσω” λογικές φανατισμού, εκφοβισμού αιρετών ή μη, κραυγών χωρίς καμία λογική, προστατεύοντας έτσι συνειδητά την προσωπική μου διαδρομή, τη λειτουργία του Τοπικού συμβουλίου ως θεσμού άμεσης δημοκρατίας, αλλά και εκείνους που αρέσκονται να ξεπερνούν τα όρια παίζοντας με ανθρώπους και συνειδήσεις.

Τελεία και παύλα. Η κοινωνία μας, η πόλη μας, οι γειτονιές μας έχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα να επιλύσουν και μας θέλουν ενωμένους και ακόμα πιο αποφασισμένους. Ας το καταλάβουμε όλοι κάποτε αυτό και ας πάμε παρακάτω.

Στο συγκεκριμένο θέμα: η πρόταση για την απόδοση ονόματος βασίστηκε στην ιστορία, στην ένωση με τις ρίζες της πατρογονικής γης, το συμβολισμό στο πρόσωπο της γυναίκας, της αθλήτριας, της πρώτης γυναίκας ολυμπιονίκου που συνένωνε όλα αυτά με τον οικισμό, την ιστορία του, τους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν και έστησαν σπιτικό και οικογένεια στον τόπο μας, βαθιά ριζωμένοι, ενεργοί και πολυδιάστατοι μέχρι σήμερα!

Αυτό το φόρο τιμής αποδίδουμε με το όνομα Ισμήνη (Εσμε) Σημηριώτου. Όχι απλά στο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Όχι απλά στο γεγονός της πρώτης γυναίκας κατόχου του. Όχι απλά στην πατρογονική γη. Όχι απλά στην ιστορία. Σε όλα αυτά μαζί, παντρεμένα με το παρόν και το μέλλον.

Συνεχίστε με τις κραυγές όσοι το επιθυμείτε. Μην ενοχλώ άλλο.