spot_img
12.4 C
Rafina
Σάββατο, 14 Μαρτίου, 2026
spot_img

Προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα: Πότε θα επηρεάσουν την Αττική; Ειδοποίηση από τον δήμο μας μέσω του Gi-Polis

 

 

 

 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα Παρασκευή (11-12-2020) από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και πιθανώς κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Επισημαίνεται, ότι από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής (13-12-2020) και μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας (14-12-2020), τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους επικίνδυνα στην ανατολική και τη νότια χώρα.

Α. Πιο αναλυτικά, τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν

1. Την Παρασκευή (11-12-2020) από αργά το απόγευμα τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, από το βράδυ την Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς το Σάββατο (12-12-2020) την Αττική. Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου και από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

2. Το Σάββατο (12-12-2020) την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, κατά διαστήματα την Κρήτη μέχρι το μεσημέρι και από το απόγευμα τα Δωδεκάνησα.

3. Την Κυριακή (13-12-2020), την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα βαθμιαία τις Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τις κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας.

4. Τη Δευτέρα (14-12-2020) την ανατολική χώρα και κυρίως την Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις απογευματινές ώρες.

Β. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν τοπικά στο Ιόνιο την Παρασκευή (11-12-2020) και στο Αιγαίο το Σάββατο (12-12-2020) και την Κυριακή (13-12-2020). Βορείων διευθύνσεων άνεμοι θα επικρατήσουν τη Δευτέρα (14-12-2020) εντάσεως 8 μποφόρ στο Ιόνιο και το Βόρειο Αιγαίο.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Αυτή την εβδομάδα

Παντοβασίλισσα Ραφήνας: Λαχειοφόρος Αγορά από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου

Λαχειοφόρος Αγορά από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα της Παντοβασίλισσας Ραφήνας...

Συνελήφθη αστυνομικός για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας

Στη σύλληψη αστυνομικού που υπηρετεί στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης...

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας – Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 17 Μαρτίου

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ραφήνας –...

Μαραθώνας: Τελετή ανάδειξης πρεσβευτών Μαραθωνίου ιδεώδους

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑΣ...

ΝΕΑ

Συνελήφθη αστυνομικός για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας

Στη σύλληψη αστυνομικού που υπηρετεί στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης...

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας – Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 17 Μαρτίου

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ραφήνας –...

Μαραθώνας: Τελετή ανάδειξης πρεσβευτών Μαραθωνίου ιδεώδους

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑΣ...

Οι ΗΠΑ επικηρύσσουν τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ για 10 εκατ. δολάρια

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή εισέρχεται στην 14η ημέρα...

Οβελιστήριο των Φίλων στο Πικέρμι: Κοτομπέικον που δεν ξεχνιέται!

Τρυφερό κοτόπουλο τυλιγμένο με τραγανό μπέικον και ψημένο όπως...

RPN.GR