Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του ενώπιον ανακριτή στη Θεσσαλονίκη, ο 37χρονος πρόεδρος της ΜΚΟ «Παιδική Χαρά», σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN Greece.
Ο κατηγορούμενος φέρεται, μαζί με άλλους εμπλεκομένους, να χρησιμοποιούσε για προσωπικές δαπάνες και πολυτελή διαβίωση χρήματα που συγκεντρώνονταν μέσω εράνων για παιδιά με καρκίνο.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το κατηγορητήριο αναφέρεται σε ποσό περίπου 2,9 εκατομμυρίων ευρώ.
Οι ισχυρισμοί της 35χρονης
Προσωρινά κρατούμενη έχει κριθεί και η 35χρονη σύντροφος του προέδρου της ΜΚΟ, η οποία απολογήθηκε τις προηγούμενες ημέρες.
Κατά τις πληροφορίες του δημοσιεύματος, η ίδια απέδωσε στον 37χρονο την υπεξαίρεση χρημάτων από τους εράνους, αμφισβητώντας παράλληλα το ύψος του ποσού που περιγράφεται στο κατηγορητήριο. Υποστήριξε ότι πρόκειται για 800.000 έως 900.000 ευρώ και ισχυρίστηκε ότι ο συγκατηγορούμενός της τα δαπάνησε λόγω εθισμού στον τζόγο.
Οι συγκεκριμένες αναφορές αποτελούν ισχυρισμούς της κατηγορουμένης στο πλαίσιο της απολογίας της.
Ελεύθερος με όρους ο αρχιδιαιτητής
Την προηγούμενη ημέρα απολογήθηκε αρχιδιαιτητής που φέρεται να εμπλέκεται στο σκέλος της υπόθεσης το οποίο αφορά χειραγωγημένους αγώνες. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Σύμφωνα με το CNN Greece, ελεύθεροι αφέθηκαν και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι. Η δικαστική διερεύνηση συνεχίζεται, ενώ η προσωρινή κράτηση δεν συνιστά καταδικαστική απόφαση.































