spot_img
26.3 C
Rafina
Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2026
spot_img

Προσκυνηματική εκδρομή για τα Θεοφάνεια στην Τρίγλια (φωτο) – rpn

 

 

 

Με βαθιά πνευματική σημασία και έντονο συμβολισμό πραγματοποιήθηκε προσκυνηματική εκδρομή για τον εορτασμό των Θεοφανείων στην ιστορική Τρίγλια, τόπο με ξεχωριστή βαρύτητα για τον προσφυγικό ελληνισμό.

Την εκδρομή διοργάνωσαν ο Ιερός Ναός Παναγίας Παντοβασίλισσας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Τριγλιανών Ραφήνας, δίνοντας την ευκαιρία σε πιστούς και μέλη του συλλόγου να επισκεφθούν έναν τόπο άρρηκτα δεμένο με τη μνήμη, την πίστη και την παράδοση.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν σε ιερά προσκυνήματα της περιοχής και να βιώσουν το κατανυκτικό κλίμα των ημερών, τιμώντας τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας. Η Τρίγλια, με το ιδιαίτερο ιστορικό και θρησκευτικό της αποτύπωμα, αποτέλεσε για ακόμη μία φορά σημείο αναφοράς για τους απογόνους των προσφύγων, αλλά και για όλους όσοι αναζητούν μια ουσιαστική επαφή με τις ρίζες και την εκκλησιαστική παράδοση.

φωτο Α.Μαστρογιάννης
φωτο Α.Μαστρογιάννης

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με συγκίνηση και αίσθημα ενότητας, επιβεβαιώνοντας πως τέτοιες πρωτοβουλίες δεν είναι απλώς μετακινήσεις, αλλά γέφυρες μνήμης, πίστης και συλλογικής ταυτότητας. Σε εποχές γρήγορες και θορυβώδεις, τέτοιες στιγμές λειτουργούν σαν ήσυχη υπενθύμιση του ποιοι είμαστε και από πού ερχόμαστε.

Αυτή την εβδομάδα

Ορκωμοσία Νέων Μελών του Τμήματος AHEPA MARATHON “MILTIADES”

Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική και συμβολική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την...

Καλοκαιρινή γιορτή από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας

Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή γιορτή με τίτλο «Όταν το δάσος...

Ορόσημο Ραφήνας: Τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και ενδεικτικές απαντήσεις

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας άνοιξε...

ΝΕΑ

Ορκωμοσία Νέων Μελών του Τμήματος AHEPA MARATHON “MILTIADES”

Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική και συμβολική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την...

Καλοκαιρινή γιορτή από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας

Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή γιορτή με τίτλο «Όταν το δάσος...

Ραφήνα: ΑΛΗΘΕΙΕΣ και ΨΕΜΑΤΑ για την προσωρινή γέφυρα Bailey στην Καλλιτεχνούπολη

Ο π.Αντιδήμαρχος υποδομών, Πολιτικός Μηχανικός και κάτοικος Καλλιτεχνούπολης Παναγιώτης...

Μοναδική εκδρομή του ΚΑΠΗ Ραφήνας – Πικερμίου στην καρδιά της Αρκαδίας

Μια ξεχωριστή ημερήσια εκδρομή γεμάτη ιστορία, παράδοση και φυσικές...

RPN.GR