spot_img
15.2 C
Rafina
Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2026
spot_img

Πρόταση μομφής κατά Σταϊκούρα καταθέτει ο Αλέξης Τσίπρας

 

 

 

 

Πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για τον νέο πτωχευτικό κώδικα, όπως γνωστοποίησε από το βήμα της Βουλής.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνοντας λόγο για «εκτρωματικό νομοσχέδιο για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις», κατά τη σημερινή συζήτηση για το νέο Πτωχευτικό Κώδικα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του σχολιάζοντας έντονα την απουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τη σημερινή συζήτηση, κατηγορώντας τον ότι «εδώ και 16 μήνες κυβερνά τη χώρα από το control room ενός καλοταϊσμένου μηχανισμού προπαγάνδας» και ότι «φροντίζει πάντα να αποφεύγει σα το διάολο το λιβάνι την αντιπαράθεση στα κρίσιμα και κυρίως σε όσα δεν υπάρχουν από τη πλευρά του ουσιαστικά επιχειρήματα». «Φροντίζει πάντα, ο αόρατος αρχισυντάκτης της ενημέρωσης να αλλάζει θέμα στα γρήγορα, όπου δε τον παίρνει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για την έξαρση της πανδημίας αναφέρθηκε στα πάνω από 800 κρούσματα και πάνω από 500 νεκρούς, την ώρα που, όπως είπε, βρίσκονται «τα δημόσια νοσοκομεία σε υψηλή πίεση ξανά, γιατί εν τω μεταξύ δεν έγινε ούτε μια πρόσληψη μόνιμου προσωπικού».

Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, υποστηρίζοντας ότι ενώ η κυβέρνηση κατηγορεί τους “ανεύθυνους νέους” ακόμα και τους “ανεύθυνους αντιφασίστες”, «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα, με γελοία επιχειρήματα, είπε ότι στα λεωφορεία και στους συρμούς του μετρό δεν υπάρχει κίνδυνος της δημόσιας υγείας»

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

«Κολλάει μόνο εκεί όπου την ευθύνη έχουν οι πολίτες. Όπου έχει την ευθύνη η Πολιτεία δε κολλάει», σχολίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

Αυτή την εβδομάδα

Διεθνή έκκληση/προειδοποίηση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας: Η Κλιματική Κρίση στοιχίζει 10εκ. ζωές ετησίως

Διεθνή έκκληση απευθύνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) για...

Μυτιλήνη: Στα 20 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφθώδους πυρετού

Τα 20 φτάνουν πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφθώδους πυρετού...

Ανασχηματισμός με φόντο κρίση και πίεση: Νέα πρόσωπα, παλιά ερωτήματα

Σε μια συγκυρία που θυμίζει περισσότερο «damage control» παρά...

Μεγάλη Τρίτη – οι 11 Βουλευτές της Δικογραφίας του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Επισπεύδεται η διαδικασία για την άρση ασυλίας των 11...

Παραιτήθηκαν Κεφαλογιάννης, Τσιάρας και Βαρτζόπουλος μετά τη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών μετά τη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ Σε...

ΝΕΑ

Μυτιλήνη: Στα 20 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφθώδους πυρετού

Τα 20 φτάνουν πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφθώδους πυρετού...

Ανασχηματισμός με φόντο κρίση και πίεση: Νέα πρόσωπα, παλιά ερωτήματα

Σε μια συγκυρία που θυμίζει περισσότερο «damage control» παρά...

Παραιτήθηκαν Κεφαλογιάννης, Τσιάρας και Βαρτζόπουλος μετά τη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών μετά τη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ Σε...

ΘΑΛΠΟΣ – ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ Νέα Μάκρη: Αναβολή δράσης

Η προγραμματισμένη διαγενεακή δράση δημιουργίας αναβάλλεται, καθώς τα ΚΔΑΠ...

Εφηβεία είναι… να καίγεσαι και να ψάχνεσαι ταυτόχρονα!

Η εφηβεία δεν εξηγείται εύκολα. Μάλλον βιώνεται. Και όταν...

Όταν το Ψέμα γίνεται Φυλακή

Οι άνθρωποι, πριν πουν ψέματα στους άλλους, έχουν ήδη...

RPN.GR