“Πρωτοβουλία Κατοίκων” : Τι κινήσεις έχει κάνει ο Δήμος Ρ-Π προς το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ, ή άλλους φορείς σχετικά με το “μέλλον” του λιμανιού.

416
www.rpn.gr/limani rafinas

Τι απάντησε ο Δήμαρχος;

Επιστολή κατάθεσαν σήμερα με την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου τα μέλη της Πρωτοβουλίας Κατοίκων για ένα λιμάνι που θα συμβιώνει αρμονικά με την πόλη.

Τα μέλη της “Πρωτοβουλίας”, εκφράζουν την ανησυχία τους για την παραχώρηση του λιμανιού της Ραφήνας, εστιάζοντας την ανησυχία τους στα έργα που προβλέπονται και αφορούν : Ανάπτυξη της λιμενολεκάνης, μαρίνα τουριστικών σκαφών, λιμενική υποδομή υποδοχής κρουαζιέρας, κεντρικός τερματικός σταθμός, συγκρότημα ιχθυαγοράς, κτίρια εξυπηρέτησης μαρίνας, κτίριο υδατοδρομίου, κτίριο πάρκινγκ, και συνεδριακό κέντρο.

Σύμφωνα με την επιστολή τους οι κάτοικοι αναφέρουν , ότι τα παραπάνω σχεδιαζόμενα έργα θα μεταβάλουν ριζικά τον χαρακτήρα του τόπου, θα αλλοιώσουν επί τα χείρω τις επικρατούσες περιβαλλοντικές συνθήκες και τη ζωή των μόνιμων κατοίκων και βέβαια θα καταστήσουν τη Ραφήνα κατάλληλη μόνο ως λιμάνι τουριστικής χρήσης. “Τα προβλεπόμενα για τη χερσαία ζώνη θα καταστρέψουν τις παραλίες, μετατρέποντας τις σε Λιμενικά Οικοδομικά (!!!) Τετράγωνα (ΛΟΤ), με χρήσεις που δεν θα περιλαμβάνουν τις ανάγκες των κατοίκων, παρά μόνο των περιστασιακών επισκεπτών της πόλης, ήτοι των τουριστών οι οποίοι θα διέρχονται κατά την κίνηση τους προς τα νησιά ή τους προορισμούς που θα εξυπηρετούνται από το λιμάνι.” γράφει η “Πρωτοβουλία Κατοίκων για ένα λιμάνι που θα συμβιώνει αρμονικά με τη πόλη” και καταλήγοντας ρωτάνε για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί ο Δήμος.

Ακολουθεί η επιστολή των κατοίκων

Απαντώντας ο Δήμαρχος , ανέφερε ότι θα τοποθετηθεί όταν γνωστοποιηθούν οι επίσημες θέσεις των αρμοδίων.