spot_img
28.9 C
Rafina
Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, 2026
spot_img

Ψηφιακό Φροντιστήριο: Καλοκαιρινά Μαθήματα για τους μαθητές – Πάνω από 410.000 χρήστες από την έναρξη λειτουργίας του

 

 

Ενεργή, τους καλοκαιρινούς μήνες, θα παραμείνει η δωρεάν ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Τα ζωντανά μαθήματα ολοκληρώθηκαν με τη λήξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, υποστηρίζοντας τους υποψήφιους/-ιες καθ΄ όλη τη διάρκεια τους.

Το επόμενο διάστημα θα παρέχει ελεύθερη πρόσβαση σε χιλιάδες ώρες εκπαιδευτικού περιεχομένου, επαναλήψεις, διαγωνίσματα και βιντεοσκοπημένα μαθήματα για την προετοιμασία των παιδιών.

Κατά το σχολικό έτος 2025-2026 περισσότεροι από 260.000 μαθητές, μαθήτριες και απόφοιτοι αξιοποίησαν τις υπηρεσίες του Ψηφιακού Φροντιστηρίου ενώ το σύνολο των χρηστών ξεπέρασε τις 410.000 .

Παράλληλα, με απόφαση της Υπουργού, Σοφίας Ζαχαράκη, επεκτείνεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο με ζωντανά μαθήματα και για την Α΄ και Β΄ Λυκείου, ενισχύοντας την ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών/-τριών σε ποιοτική διδακτική στήριξη και σταθερή ενδυνάμωση της μαθησιακής τους πορείας, ενώ συνεχίζεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εκπαίδευσης, προχωρώντας στην ανάπτυξη νέων ψηφιακών υπηρεσιών και στην αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης προς όφελος της μαθησιακής διαδικασίας.

Το ψηφιακό φροντιστήριο προσφέρει:

διδασκαλία σε 45 πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα,
186 βιντεοσκοπημένα μαθήματα,
επαναληπτικές ασκήσεις,
διαγωνίσματα και προσομοιώσεις Πανελλαδικών,
εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις βαθμίδες από την Ε΄ Δημοτικού έως τη Β΄Λυκείου.

Επιπλέον, αναβαθμίζεται με δύο νέα εργαλεία, αξιοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη ως υποστηρικτικό εργαλείο μάθησης. Το EduAI θα παρέχει εξατομικευμένες ασκήσεις σε πραγματικό χρόνο, προσαρμοσμένες στο μαθησιακό προφίλ των μαθητών/-τριών, ενισχύοντας τη στοχευμένη εξάσκηση και την ανατροφοδότηση. Παράλληλα, ο AI Tutor, σε συνεργασία με τη Microsoft, θα υποστηρίζει τα ειδικά μαθήματα ξένων γλωσσών μέσω ψηφιακής ενισχυτικής καθοδήγησης και προσαρμοσμένου εκπαιδευτικού υλικού.

Η υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε: «Το Ψηφιακό Φροντιστήριο αποτελεί μία από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της ισότητας των ευκαιριών στην εκπαίδευση, καθώς παρέχει δωρεάν εκπαιδευτική υποστήριξη σε κάθε μαθητή, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας ή τις οικονομικές δυνατότητες της οικογένειάς του. Το σημαντικό είναι ότι η υποστήριξη δεν σταματά με το τέλος της σχολικής χρονιάς και το τέλος των πανελληνίων. Οι μαθητές μας θα έχουν πρόσβαση όλο το καλοκαίρι στο εκπαιδευτικό υλικό, ώστε να προετοιμαστούν καλύτερα για την επόμενη σχολική χρονιά. Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε ψηφιακά εργαλεία που κάνουν τη γνώση πιο προσβάσιμη, πιο σύγχρονη και πιο δίκαιη για όλους.»

Δελτίο Τύπου

Αυτή την εβδομάδα

Μαραθώνας: Για τις 10 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη για τη σορό της 90χρονης

Για τις 10 Σεπτεμβρίου 2026 αναβλήθηκε η δίκη της...

Ραφήνα: Ανακατασκευάστηκε με δαπάνη του Συλλόγου Αντισφαίρισης το γήπεδο τένις Νο 3

Μια ακόμη σημαντική παρέμβαση στις δημοτικές εγκαταστάσεις τένις στο...

Οικολογική καθαριότητα για όλο το σπίτι από την «Πανδαισία» στο Πικέρμι

Η καθαριότητα του σπιτιού μπορεί να γίνει πιο φιλική...

Εξαφάνιση Γιου Τινγκ από Αρτέμιδα: Κομματιασμένο βρέθηκε το διαβατήριό της στο Άλσος Γαλατσίου

Νέα εξέλιξη καταγράφεται στις έρευνες για την εξαφάνιση της...

Η Θύελλα Ραφήνας πενθεί τον «δικό» της άνθρωπο Αντώνη Παπακωνσταντίνου- δωρεά στην μνήμη του

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Το Δ.Σ. του Α.Π.Ο. ΘΥΕΛΛΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ είναι...

ΝΕΑ

Ραφήνα: Ανακατασκευάστηκε με δαπάνη του Συλλόγου Αντισφαίρισης το γήπεδο τένις Νο 3

Μια ακόμη σημαντική παρέμβαση στις δημοτικές εγκαταστάσεις τένις στο...

Οικολογική καθαριότητα για όλο το σπίτι από την «Πανδαισία» στο Πικέρμι

Η καθαριότητα του σπιτιού μπορεί να γίνει πιο φιλική...

Η Θύελλα Ραφήνας πενθεί τον «δικό» της άνθρωπο Αντώνη Παπακωνσταντίνου- δωρεά στην μνήμη του

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Το Δ.Σ. του Α.Π.Ο. ΘΥΕΛΛΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ είναι...

Ξεκίνησε η 14η δημιουργική σεζόν της Καλλιτεχνικής Ομάδας του ΚΑΠΗ Ραφήνας – Πικερμίου

Η Καλλιτεχνική Ομάδα του ΚΑΠΗ Ραφήνας – Πικερμίου ξεκίνησε δυναμικά τη 14η...

Παρεμβάσεις στα σχολεία Ραφήνας Πικερμίου

Με συστηματικό σχεδιασμό, καθημερινή παρουσία και στενή συνεργασία με...

RPN.GR