spot_img
26.4 C
Rafina
Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2026
spot_img

Πυρκαγιές στην Κρήτη: Χιλιάδες τουρίστες απομακρύνθηκαν από καταλύματα στην Ιεράπετρα

 

 

Περίπου 5.000 τουρίστες που διέμεναν στην περιοχή όπου μαίνεται η φωτιά στο Λασίθι, απομακρύνθηκαν μετά την οδηγία για εκκένωση οικισμών του Δήμου Ιεράπετρας, από το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων Νοτιοανατολικής Κρήτης, Γιώργο Τζαράκη, οι ξενοδοχειακές μονάδες δεν έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, με εξαίρεση ένα ξενοδοχείο στην Αγία Φωτιά, στο οποίο καταγράφηκαν περιορισμένες φθορές εξαιτίας της φωτιάς.

Ο κ. Τζαράκης εξέφρασε την ανησυχία του και για την τουριστική κίνηση των επόμενων ημερών, καθώς, όπως τόνισε, «η κατάσταση παραμένει δύσκολη, όχι μόνο λόγω της φωτιάς που είναι ακόμη σε εξέλιξη, αλλά και εξαιτίας των καμένων εκτάσεων που επιβαρύνουν σημαντικά την εικόνα της περιοχής».

Καταλήγοντας, εξέφρασε την ελπίδα να τεθεί σύντομα υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο, ώστε να σταματήσει να απειλεί την Ιεράπετρα, η οποία αυτή την περίοδο παρουσιάζει πληρότητα άνω του 90% στα τουριστικά καταλύματα.

Εκτός ελέγχου παραμένει η φωτιά στο Λασίθι, στην περιοχή της Ιεράπετρας, όπου από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά.

Στην περιοχή επιχειρούν 230 πυροσβέστες με 46 οχήματα και 13 ομάδες πεζοπόρων, ενώ συνολικά 10 εναέρια μέσα -μερικά από τα οποία έχουν ήδη ξεκινήσει ρίψεις νερού- αναμένεται να ενισχύσουν τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Στην ευρείας κλίμακας επιχείρηση συνδράμουν επίσης δυνάμεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντές, με μηχανήματα έργου, υδροφόρες και γκρέιντερ, ενώ στο σημείο βρίσκονται και αστυνομικές δυνάμεις για την υποστήριξη του έργου.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή από χθες και δεν έχουν κοπάσει, με αποτέλεσμα να αναζωπυρώνουν συνεχώς τις φλόγες και να δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών. Η πρόσβαση στο μέτωπο παραμένει δύσκολη λόγω του ανάγλυφου της περιοχής, καθιστώντας το έργο της κατάσβεσης εξαιρετικά απαιτητικό.

Αυτή την εβδομάδα

ΜΙΔΑ: Τι πρέπει να ελέγξουν οι ιδιοκτήτες για να αποφύγουν λάθη και πρόστιμα

Νέα δεδομένα στη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας φέρνει το...

Όταν η Νέα Μάκρη πήγαινε σινεμά: Η ιστορία του θρυλικού «Σινέ Μάκρη»

Τις δεκαετίες του 1950 και του 1960, οι θερινοί...

ΝΕΑ

ΜΙΔΑ: Τι πρέπει να ελέγξουν οι ιδιοκτήτες για να αποφύγουν λάθη και πρόστιμα

Νέα δεδομένα στη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας φέρνει το...

Ραφήνα: Εμπλοκή της άγκυρας του «Superferry» σε συρματόσκοινο – Απέπλευσε με 705 επιβάτες

Πρόβλημα με την άγκυρά του αντιμετώπισε το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο...

Ραφήνα: Πως ανακοίνωσε το Λιμενικό τον θάνατο του υπάρχου του Superferry Αντώνη Βιδάλη

Η επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος: Τις πρωινές ώρες σήμερα,...

Φωτιά στη Βοιωτία: Εθελοντής έσωζε ξένα σπίτια, ενώ το δικό του γινόταν στάχτη

Μία ανθρώπινη ιστορία που συμπυκνώνει το μέγεθος της καταστροφής...

RPN.GR