” Η Αυγή της Διαστημικής Εποχής”,στο 4ο Δημ.Σχολείο Ραφήνας

239

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, φιλοξενήσαμε στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου μας, Κινητό Πλανητάριο για την προβολή της ταινίας ” Η Αυγή της Διαστημικής Εποχής”, που παρακολούθησαν πάνω από 500 μαθητές αλλά και αρκετοί από τους γονείς τους. 
Μικροί αλλά και μεγάλοι βρήκαμε την ταινία, για την ιστορία των διαστημικών πτήσεων για την κατάκτηση του διαστήματος, πολύ ενδιαφέρουσα και εντυπωσιακή. 
Ο μεγάλος Ρώσος ακαδημαϊκός και πρόεδρος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Α. Ν. Νεσμεγιάνωφ έλεγε: ” Ο άνθρωπος πρέπει να ονειρεύεται. Η σκέψη και η εργασία του, θα δημιουργήσει και θα στείλει αυτό το τεχνητό, κοσμικό σώμα σε μία ουράνια τροχιά.”
“Από την εκτόξευση του Σπούτνικ 1, του πρώτου τεχνητού δορυφόρου, που το ξημέρωμα της 4ης Οκτωβρίου 1957, εξέπεμπε ένα ρομποτικό επαναλαμβανόμενο μοτίβο κάθε 0,3″ μέχρι τις «κινηματογραφικά» συγκλονιστικές προσσεληνώσεις και τις μελλοντικές πτήσεις στο φεγγάρι µε ιδιωτικά διαστημόπλοια, ακολουθήσαμε βήμα – βήμα , την παγκόσμια περιπέτεια που συνοψίζεται στη φράση «ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα γιγαντιαίο άλμα για την Ανθρωπότητα» της ανθρώπινης δραστηριότητας εκτός Γης”.

Να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως την Ενιαία Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου που στήριξε την πρότασή μας και έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, να παρακολουθήσουν δωρεάν την εκπαιδευτική ταινία.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τα Δημοτικά Σχολεία αλλά και τα Νηπιαγωγεία του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε με γονείς και μαθητές της ευρύτερης περιοχής του σχολείου μας.

Ευχόμαστε, του χρόνου, να έχουμε την χαρά να διοργανώσουμε ξανά ανάλογες εκπαιδευτικές δράσεις.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 
Μαθητών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ραφήνας