“Σπουδάζοντας” την τέχνη του SHOTOKAN KARATE

385

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάθε ηλικίας δοκιμάζουν και εντάσσουν τις πολεμικές τέχνες στη ζωή τους με αφορμή έναν διαφορετικό τρόπο άθλησης για σωματική αλλά και πνευματική
τόνωση.
Τι πραγματικά όμως είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να παρακολουθούν συστηματικά και για χρόνια πολεμικές τέχνες όπως το SHOTOKAN KARATE και να δηλώνουν “σπουδαστές” της τέχνης αυτής;

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και κοντινό πλάνο

– Γυμνάζει όλο το σώμα. Είναι ένα είδος αερόβιας άσκησης υψηλής έντασης, το οποίο γυμνάζει κάθε μυική ομάδα του σώματος βελτιώνοντας ταυτόχρονα την αντοχή, την ισορροπία και τη δύναμη του ασκούμενου.
– Αυξάνει τον μεταβολισμό. Μία ωριαία προπόνηση μέτριας έντασης μπορεί να κάψει έως και 550 θερμίδες.
– Βελτιώνει την υγεία. Ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να βελτιώσει κανείς το καρδιαγγειακό του σύστημα είναι να συμμετέχει σε δραστηριότητες που “δουλεύουν” την καρδιά.
– Βελτιώνει τα αντανακλαστικά. Και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της προπόνησης, αλλά και στην καθημερινότητα αποκτώντας γρηγορότερες σωματικές αντιδράσεις κατά την διάρκεια της ημέρας όπως για παράδειγμα στο βάδισμα ή στην οδήγηση.
– Ενισχύει την αυτοπεποίθηση.
Οι ασκούμενοι αποκτούν μια γενικότερη άνεση είτε ευρισκόμενοι σε κίνδυνο, είτε αναλαμβάνοντας μία δύσκολη αποστολή στην καθημερινότητά τους, αλλά και μια σιγουριά ότι μπορούν να επιτύχουν οποιοδήποτε στόχο βάλουν στο μυαλό τους.
– Διδάσκει ηθική και αξίες. Η φιλοσοφία του SHOTOKAN KARATE είναι πως το άτομο γίνεται λιγότερο παρορμητικό και λιγότερο επιθετικό απέναντι στους άλλους. Η υπομονή, η ηρεμία και η διορατικότητα που καλλιεργεί κανείς, του εξασφαλίζει μια σωστή συμπεριφορά και απόλυτο ελέγχο του μυαλού και των αντιδράσεών του.
– Βελτιώνει τη διάθεση. Με την εξάσκηση μπορεί κανείς να ανακουφιστεί από το στρες και την πίεση της ημέρας, αλλά και να νιώσει πιο χαρούμενος. Μέσω της φυσικής δραστηριότητας απελευθερώνονται ενδορφίνες που εξακολουθούν να επενεργούν στο σώμα μέχρι και τρεις ώρες μετά την άσκηση.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 67344528_2314881798761135_97867302355075072_n.jpg
Sensei Γιάννης Μαθιόζογλου