spot_img
29.6 C
Rafina
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
spot_img

Ραφήνα: Αποχέτευση στην Καλλιτεχνούπολη – ειδοποίηση ιδιοκτητών από την ΕΥΔΑΠ- σε ποιες οδούς αφορά – rpn

 

 

 

ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

27η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΥΠΟΛΗ

Ενημερώνουμε τους κατοίκους και τους ιδιοκτήτες ακινήτων της Καλλιτεχνούπολης του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου ότι, στο πλαίσιο των εν εξελίξει εργολαβιών της ΕΥΔΑΠ ΑΕ, θα κατασκευάζονται (ΔΩΡΕΑΝ) οι εξωτερικές διακλαδώσεις για τη σύνδεση των ακινήτων με το δίκτυο ακαθάρτων, με το οποίο θα υλοποιηθούν ταυτοχρόνως.

Η σύνδεση των ακινήτων στο δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τον Ν1068/1980, το Π.Δ.6/1986 και την Υπουργική Απόφαση Δ16γ/010/178Γ (ΦΕΚ 846Β’/06.05 2009 – Κανονισμός Λειτουργίας Δικτύου Αποχέτευσης ΕΥΔΑΠ ΑΕ) και γι’ αυτό καλείσθε να υποβάλετε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προκειμένου να κατασκευαστεί η εξωτερική διακλάδωση και να δρομολογηθεί η διαδικασία σύνδεσης του ακινήτου σας.

Ειδικότερα, καλούνται οι ιδιοκτήτες ή οι νόμιμοι εκπρόσωποι των ακινήτων των παρακάτω οδών να παραλάβουν τον κατάλογο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τα έντυπα της αίτησης για την κατασκευή της εξωτερικής διακλάδωσης.

  • Καλλιτεχνών, τμήμα από Καζάσογλου έως Ορφέως – Θεάτρου
  • Σακελλαρίδη, τμήμα από Στρατή Μυριβήλη έως Νικολάου Καζαντζάκη (Καλλιτεχνών)
  • Στρατή Μυριβήλη
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τον κατάλογο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τα έντυπα της αίτησης για την κατασκευή της εξωτερικής διακλάδωσης από:

  • Το Δημαρχείο Ραφήνας Πικερμίου: Αραφηνιδών Αλών 12 (Ισόγειο)-Ραφήνα, κάθε Τετάρτη 9:30-13:30, τηλ. 2294321008
  • Το Κοινοτικό Κατάστημα Πικερμίου: Λεωφόρος Μαραθώνος 34 κάθε Δευτέρα 9:30-13:30, τηλ. 2106039550 (επιλογή 6)
  • Την ιστοθέση του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου: https://www.rafina-pikermi.gr
  • Την ενότητα Ενημέρωση για την Αποχέτευση στην Ανατολική Αττική στην ιστοθέση της ΕΥΔΑΠ: https://www.eydap.gr/CustomerSupport/ApoxAttiki/APOXANATOLATTIKI/.

Η συμπληρωμένη αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει να προσκομιστούν έως τις 24.11.2025 στα ακόλουθα σημεία:

  • Στο Δημαρχείο Ραφήνας Πικερμίου: Αραφηνιδών Αλών 12 (Ισόγειο)-Ραφήνα, κάθε Τετάρτη 9:30-13:30
  • Στο Κοινοτικό Κατάστημα Πικερμίου: Λεωφόρος Μαραθώνος 34 κάθε Δευτέρα 9:30-13:30, τηλ. 2106039550 (επιλογή 6)
  • Ηλεκτρονικά (σκαναρισμένα αρχεία) στη διεύθυνση: derpsa@eydap.gr

Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν προσκομίσει τα απαραίτητα στοιχεία, η ΕΥΔΑΠ δύναται να κατασκευάσει αυτεπάγγελτα την εξωτερική διακλάδωση σε θέση που κρίνει κατάλληλη, όπως αυτό ορίζεται στο Άρθρο 10 παράγραφος 1.3 εδάφιο Γ της προαναφερθείσας Υπουργικής Απόφασης προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο.

Σε περιπτώσεις πολυκατοικιών ή ιδιοκτησιών με περισσότερους από έναν ιδιοκτήτες, αυτές εκπροσωπούνται από τον διαχειριστή ή τον νόμιμο εκπρόσωπο για το σύνολο της ιδιοκτησίας.

Επισημαίνεται ότι η τελική σύνδεση του ακινήτου με το δίκτυο ακαθάρτων θα γίνει μόνον μετά την έγγραφη ειδοποίηση της ΕΥΔΑΠ ΑΕ προς τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, μετά την ολοκλήρωση και θέση σε λειτουργία των έργων του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Ραφήνας – Πικερμίου – Σπάτων – Αρτέμιδας.  Η σύνδεση κατά παράβαση της ως άνω πρόβλεψης θέτει σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων στα έργα, συνιστά πρόκληση περιβαλλοντικής ρύπανσης η οποία ενέχει ποινικές κυρώσεις και επισύρει αποζημιωτικές ευθύνες.

Αυτή την εβδομάδα

Σήμερα στη Ραφήνα: 160 χορευτές από το Λύκειο των Ελληνίδων – «Μνήμες σε Κίνηση» Μουσικοχορευτική παράσταση

Μια ξεχωριστή πολιτιστική βραδιά ετοιμάζει το Λύκειο των Ελληνίδων...

Χανιά: Ομολόγησε ο 43χρονος για τη δολοφονία της Σταυρούλας Λεβεντάκη – Βρέθηκε θαμμένη η σορός της

Τραγική κατάληξη είχε η υπόθεση εξαφάνισης της 45χρονης Σταυρούλας...

Απάντηση Δήμητρας Τσεβά σε Λουκάτο- Ξηντάρα

Άμεση αντίδραση από τον δήμο Ραφήνας Πικερμίου στην κοινή...

ΝΕΑ

Απάντηση Δήμητρας Τσεβά σε Λουκάτο- Ξηντάρα

Άμεση αντίδραση από τον δήμο Ραφήνας Πικερμίου στην κοινή...

Εβδομαδιαία Ανασκόπηση του Κυβερνητικού Έργου

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αν έπρεπε να ξεχωρίσω μία μόνο εικόνα από...

Πανελλήνιες 2026: Ολοκλήρωση εξετάσεων – Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων

Τελειώνει η αγωνία των υποψηφίων καθώς ανακοινώνονται την ερχόμενη...

RPN.GR