spot_img
26.4 C
Rafina
Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2026
spot_img

Ραφήνα: Έγκλημα και τιμωρία – rpn

ΟΤΑΝ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΜΠΑΖΑ ΕΚΣΚΑΦΩΝ …Ακολουθεί ανάρτηση του Ηλία Ταρναρά:
Η οδός Πέτρου Παλαιολόγου εξυπηρετεί τους κατοίκους του Νηρέα και των Ορειχαλκουργών στη μετακίνηση τους προς Χρ. Σμύρνης, Αρίωνος και Αρτέμιδα. Πέρσι κατασκευάζονταν εκεί το δίκτυο αποχέτευσης από τους εργολάβους της ΕΥΔΑΠ. Και στο ύψος της οδού Αμαρυλλίδος, εκεί όπου ξεκινά η μάντρα του Κολυμβητηρίου, οι εργολάβοι απέθεταν τα υλικά από τις εκσκαφές, στην άκρη της οδού Π. Παλαιολόγου, προς την πλευρά του οικοπέδου με τα αμπέλια. Με την ολοκλήρωση της κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης, απέσυραν ένα μέρος από τα μπάζα, έμεινε όμως σημαντική ποσότητα προϊόντων εκσκαφής πάνω από το φυσικό έδαφος.
Μετά τις πρώτες ισχυρές βροχές, τα όμβρια ανέπτυξαν υψηλή ταχύτητα, λόγω της μεγάλης κλίσης του δρόμου και έγινε υποσκαφή των προϊόντων εκσκαφής στην άκρη της οδού, αφού ως γνωστό, αυτά τα υλικά έχουν ελάχιστη συνεκτική ικανότητα, σε αντίθεση με το φυσικό έδαφος που είναι πιο ανθεκτικό, ειδικά αν αναπτύσσεται και μια στοιχειώδης βλάστηση.
Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, εμφανίστηκαν μεγάλα ρυάκια, δίπλα στο δρόμο, και σε ένα σημείο παρέσυραν τα υλικά, κάτω από το κατάστρωμα της οδού, με αποτέλεσμα η άσφαλτος να «είναι στον αέρα». Να θεωρούμε δεδομένη την κατάρρευση του καταστρώματος της οδού, με την επόμενη σημαντική βροχή, αν δεν υπάρξει παρέμβαση με συμπύκνωση του εδάφους δίπλα στο δρόμο, προσαρμογή της ασφάλτου σε αυτό και αποκατάσταση της ζημιάς με κατάλληλες στρώσεις υλικών κάτω από την άσφαλτο.
ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ. Με τη διαφορά ότι στο έργο του Ντοστογέφσκι τιμωρείται ο ίδιος ο Ρασκόλνικοβ για το έγκλημα του, αλλά στην περίπτωση της οδού Π. Παλαιολόγου θα τιμωρηθούμε εμείς, οι χρήστες της οδού, ενώ τα σφάλματα προέρχονται από το εργοτάξιο που επέλεγε τις γρήγορες και πρόχειρες λύσεις.

Αυτή την εβδομάδα

ΜΙΔΑ: Τι πρέπει να ελέγξουν οι ιδιοκτήτες για να αποφύγουν λάθη και πρόστιμα

Νέα δεδομένα στη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας φέρνει το...

Όταν η Νέα Μάκρη πήγαινε σινεμά: Η ιστορία του θρυλικού «Σινέ Μάκρη»

Τις δεκαετίες του 1950 και του 1960, οι θερινοί...

Ραφήνα: Εμπλοκή της άγκυρας του «Superferry» σε συρματόσκοινο – Απέπλευσε με 705 επιβάτες

Πρόβλημα με την άγκυρά του αντιμετώπισε το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο...

ΝΕΑ

ΜΙΔΑ: Τι πρέπει να ελέγξουν οι ιδιοκτήτες για να αποφύγουν λάθη και πρόστιμα

Νέα δεδομένα στη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας φέρνει το...

Ραφήνα: Εμπλοκή της άγκυρας του «Superferry» σε συρματόσκοινο – Απέπλευσε με 705 επιβάτες

Πρόβλημα με την άγκυρά του αντιμετώπισε το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο...

Ραφήνα: Πως ανακοίνωσε το Λιμενικό τον θάνατο του υπάρχου του Superferry Αντώνη Βιδάλη

Η επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος: Τις πρωινές ώρες σήμερα,...

Φωτιά στη Βοιωτία: Εθελοντής έσωζε ξένα σπίτια, ενώ το δικό του γινόταν στάχτη

Μία ανθρώπινη ιστορία που συμπυκνώνει το μέγεθος της καταστροφής...

RPN.GR