spot_img
5.9 C
Rafina
Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

Ραφήνα: Εκκίνηση 30ου γύρου ιστορικών αυτοκινήτων σε κλίμα πένθους- συμμετοχή και του δήμου Ραφήνας Πικερμίου με οδηγό τον Γιάννη Ρήγο(φωτο- βίντεο)

 

 

 

Ένας διαφορετικός αγώνας έλαχε να είναι ο σημερινός 30ος αγώνας ιστορικών αυτοκινήτων Αττικής με εκκίνηση από το πάρκο Καραμανλή στη Ραφήνα. Όλα τα αυτοκίνητα φέρουν μαύρες κορδέλες και ο αγώνας είναι αφιερωμένος στα αθώα θύματα της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη. Σε κλίμα πένθους διεξάγεται από τις 2 το μεσημέρι που εκκίνησαν τα πρώτα αυτοκίνητα και θα τερματίσουν από τις 6 το απόγευμα και μετά στο πάρκο Καραμανλή, όπου θα γίνουν και οι βραβεύσεις, με το μυαλό και τη σκέψη μας στα θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος και τους συγγενείς τους.

Ο 30ος Γύρος Αττικής όπως τα δύο προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος συνδιοργανώνεται με τον ΣΙΣΑ και θα έχει εκκίνηση και τερματισμό, το Πάρκο Καραμανλή. Φέτος μάλιστα, για πρώτη φορά συμμετέχει και ο δήμος Ραφήνας Πικερμίου με οδηγό τον Γιάννη Ρήγο και συνοδηγό τον γιο του.

Ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Β.Μπουρνούς με την συμμετοχή του δήμου

Τα αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν προς Αρτέμιδα, Κουβαρά και μετά προς Λαύριο, όπου θα γίνει και ο ενδιάμεσος σταθμός ελέγχου χρόνου. Θα ακολουθήσει ο «κλασσικός» Άγιος Κωνσταντίνος – Καμάριζα και μετά η Συντερίνα, Κουβαράς και Ντράφι .

Μετά τις 7μμ του Σαββάτου και με την συμπλήρωση 150 χιλιομέτρων, 6 ειδικών διαδρομών και περίπου 20 χρονομετρήσεων οι συμμετέχοντες θα αρχίσουν να τερματίζουν στο πάρκο Καραμανλή.

Αμέσως μετά τον τερματισμό του τελευταίου αυτοκινήτου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα & θα γίνει η απονομή επάθλων στο Restaurant OCEANIS. Η χρονομέτρηση θα γίνει ασύρματα με το δορυφορικό σύστημα της Anube Sport με άμεση & live.

Ο 30ος Γύρος Αττικής διοργανώνεται σε συνεργασία του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου και του ΣΙΣΑ με την υποστήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος, της Επιτροπής Βιώσιμου Περιβάλλοντος του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου και του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας. Δείτε πολλές φωτογραφίες ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Μπεν Χότζες: «Δεν πρόκειται να δούμε μια στρατιωτική εισβολή στη Γροιλανδία»

Παρότι δεν εκτιμά ότι οι ΗΠΑ θα προβούν σε...

Πούτιν, Σι και Τραμπ χωρίζουν τον κόσμο στα τρία

Παραμονή των Φώτων για εμάς, των Χριστουγέννων για τους...

Ιράν: Ο Τραμπ δηλώνει ότι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ετοιμάζουν «πολύ δυνατές επιλογές»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Κυριακή...

Σε ποιες περιοχές θα μείνουν κλειστά τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας

Πολικές θερμοκρασίας επικρατούν σε αρκετές περιοχές της χώρας και...

Σε τι τιμές ενοικιάζονται και πωλούνται τα ακίνητα στα ανατολικά προάστια της Αττικής

Σε ανοδική τροχιά κινουνται οι τιμές των ακινήτων προς...

ΝΕΑ

Πούτιν, Σι και Τραμπ χωρίζουν τον κόσμο στα τρία

Παραμονή των Φώτων για εμάς, των Χριστουγέννων για τους...

Σε ποιες περιοχές θα μείνουν κλειστά τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας

Πολικές θερμοκρασίας επικρατούν σε αρκετές περιοχές της χώρας και...

Το Ιράν μας θυμίζει τι σημαίνει ελευθερία

Το καθεστώς του Ιράν έχει αποκλείσει την πρόσβαση του...

Παράταση για το 2027 στο αντιπλημμυρικό έργο του Ρέματος Ραφήνας

Σε παράταση οδηγήθηκε τελικά το σημαντικό έργο για τη «Διευθέτηση Οριοθέτησης...

Στα λευκά πολλές περιοχές – Πόσο θα διαρκέσει η ψυχρή εισβολή

Η χώρα βρίσκεται ήδη από το απόγευμα της Κυριακής...

RPN.GR