Ραφήνα : Φίλιππος Καβουνίδης, μέγας ευεργέτης και σωτήρας των εκ Τριγλίας Βιθυνίας προσφύγων!

636

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στο πρόσωπο του αειμνήστου σωτήρα και ευεργέτη των Τριγλιανών , Φίλιππο Καβουνίδη, έλαβαν χώρα σήμερα Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, στη Ραφήνα , με μέριμνα του Συλλόγου Τριγλιανών και του Ν.Π.Δ.Δ “Φ. Καβουνίδης” του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

Το πρωί στον Ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίτσα) τελέσθηκε μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του “σωτήρα και ευεργέτη των Τριγλιανών, Φιλίππου Καβουνίδη”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πατήρ Δημήτριος Μπακόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια τέλεσε τρισάγιο, στη μνημείο που υπάρχει στο περιβάλλοντα χώρο του ναού, απέναντι απο το Κοιμητήριο Ραφήνας.

Στη συνέχεια και με την ευκαιρία της τέλεσης του μνημοσύνου, έπειτα απο πρωτοβουλία του Γερασίμου Βουδούρη, Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου Ρ-Π “Φ. Καβουνίδης”, ο καφές παρατέθηκε στην αίθουσα του Κ.Α.Π.Η Ραφήνας, η οποία απο σήμερα ονομάζεται αίθουσα “Φίλιππος Καβουνίδης”

Κατά τη διάρκεια της παράθεσης του καφές ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριγλιανών που , συχνά-πυκνά με τα μέλη του Συλλόγου αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και διατηρούν στη μνήμη μας άσβεστη τη φλόγα και τον πόθο για τις αλησμόνητες πατρίδες, αναφέρθηκε με μια σύντομη ομιλία, στην ζωή , το έργο και την προσφορά του Φ. Καβουνίδη.

Η ομιλία του του προέδρου, όπως φάνηκε συγκίνησε τους παρόντες στις εκδηλώσεις σήμερα και ιδιαίτερα τον συνονόματο εγγονό του “καπετάνιου”.

Ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ “Φ.Καβουνίδης” , Γεράσιμος Βουδούρης που έλαβε το λόγο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο Κ.Α.Π.Η , ανέφερε ότι είναι μια σημαντική η σημερινή ημέρα για το Ν.Π.Δ.Δ που επίσημα και για πρώτη φορά συμμετέχει στο μνημόσυνο , ενώ αναφερόμενος στη τιμητική ονοματοδοσία της αιθούσης δήλωσε “…..Σ’ αυτή τη πόλη πέρα απο τους Τριγλιανούς υπάρχουν και άλλοι και πρέπει να τιμούμε και να σεβόμαστε την ιστορία του τόπου μας”

Στη συνέχεια σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε και ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς.

Κλείνοντας τον κύκλο των σημερινών ο εκδηλώσεων ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ “Φ. Καβουνίδης” Γεράσιμος Βουδούρης , επέδωσε στον Φίλιππο Καβουνίδη, εγγονός του αειμνήστου σωτήρα και ευεργέτη των Τριγλιανών, αναμνηστική εικόνα με το λογότυπο της αιθούσης του Κ.Α.Π.Η

Στις σημερινές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν , όπως προαναφέραμε ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς και οι : τ. Δήμαρχος Βασίλης Πιστικίδης, Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου Κωνσταντίνος Μώρος, οι Αντιδήμαρχοι Δήμητρα Τσεβά και Δημήτρης Κατσουλάκης, Δημ. Σύμβουλος και πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ “Φ. Καβουνίδης” Γεράσιμος Βουδούρης μετά της Διευθύντριας του Ν.Π.Δ.Δ Ευγενίας Καπριγιάννη, , Δημ. Σύμβουλοι Αντώνης Παλπατζής – Κατερίνα Παπαδοπούλου – Μαρία Αραπκιλή Βιάδη, τοπικοί σύμβουλοι Έφη Σακατίδου και Νίκος Γανιάρης, Ναύαρχος ε.α Βασίλειος Μπουρνιάς, ο Υποστράτηγος ε.α Νίκος Αλικάκος, Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Έφη Γκατσοπούλου μετά των μελών του Δ.Σ, πολιτευτής της ΝΔ Χαρά Ξάνθη, δημ. σύμβουλος Σ. Κάρλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Τριγλιανών Γεώργιος Κικής, Αθηνά Λαδοπούλου μετά μελών του Συλλόγου Τριγλιανών, επικεφαλής της καλλιτεχνικής ομάδας του Κ.Α.Π.Η και μέλος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας του Ι.Ν της Παναγίας της Παντοβασίλισσας Χαρά Δεληγιάννη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Σπύρος Μαυρολέων με τον Αντιπρόεδρο Γρηγόρη Τσίρο, ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Κρητών Γεώργιος Μαρκαντώνης, ο Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Ραφήνας Βλαδίμηρος Καϊσερλόγλου

Περισσότερες Φωτογραφίες ΕΔΩ