spot_img
26.4 C
Rafina
Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2026
spot_img

Ραφήνα: Φοιτητές Γεωλογίας στην Έκθεση Θαλάσσιου Κόσμου – rpn

 

 

Μια ξεχωριστή εκπαιδευτική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι φοιτητές του Τμήματος Γεωλογίας κατά την επίσκεψή τους στην Έκθεση «Θαλάσσιος Κόσμος» του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, στο πλαίσιο της υπαίθρου άσκησης του μαθήματος Μακροπαλαιοντολογίας.

Η Έκθεση, που φιλοξενείται στον μουσειακό χώρο του Δήμου – στο παλαιό κτήριο του ΟΤΕ, στην πλατεία Ραφήνας (Λεωφόρος Αλ. Φλέμινγκ 1) – αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την επαφή των φοιτητών με μοναδικά εκθέματα παλαιοντολογικού και θαλάσσιου ενδιαφέροντος, τα οποία καλύπτουν μια εντυπωσιακή χρονική διαδρομή 250 εκατομμυρίων ετών μέχρι και το σήμερα.

Η έκθεση συνδυάζει επιστήμη, πολιτισμό και τοπική φυσική ιστορία, με εκθέματα που ξεχωρίζουν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Τα περισσότερα από αυτά έχουν παραχωρηθεί ως δωρεά από συλλέκτες και μελετητές, προσφέροντας στους επισκέπτες μια σπάνια ευκαιρία να γνωρίσουν τον θαλάσσιο κόσμο μέσα από αυθεντικά απολιθώματα, ευρήματα και τεκμήρια ιστορικών γεγονότων.

Η επίσκεψη εντάσσεται στις δράσεις εξωστρέφειας και διασύνδεσης της πανεπιστημιακής κοινότητας με την τοπική κοινωνία και την εκπαιδευτική αξιοποίηση μουσειακών χώρων. Θερμές ευχαριστίες απευθύνονται στον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κ. Θωμά Μαυρογόνατο, για τη συμβολή του στη διευκόλυνση της πρόσβασης και την έμπρακτη στήριξή του στην πραγματοποίηση της επίσκεψης.

Η Έκθεση «Θαλάσσιος Κόσμος» είναι ανοιχτή καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 08:30 – 13:30.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αυτή την εβδομάδα

ΜΙΔΑ: Τι πρέπει να ελέγξουν οι ιδιοκτήτες για να αποφύγουν λάθη και πρόστιμα

Νέα δεδομένα στη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας φέρνει το...

Όταν η Νέα Μάκρη πήγαινε σινεμά: Η ιστορία του θρυλικού «Σινέ Μάκρη»

Τις δεκαετίες του 1950 και του 1960, οι θερινοί...

ΝΕΑ

ΜΙΔΑ: Τι πρέπει να ελέγξουν οι ιδιοκτήτες για να αποφύγουν λάθη και πρόστιμα

Νέα δεδομένα στη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας φέρνει το...

Ραφήνα: Εμπλοκή της άγκυρας του «Superferry» σε συρματόσκοινο – Απέπλευσε με 705 επιβάτες

Πρόβλημα με την άγκυρά του αντιμετώπισε το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο...

Ραφήνα: Πως ανακοίνωσε το Λιμενικό τον θάνατο του υπάρχου του Superferry Αντώνη Βιδάλη

Η επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος: Τις πρωινές ώρες σήμερα,...

Φωτιά στη Βοιωτία: Εθελοντής έσωζε ξένα σπίτια, ενώ το δικό του γινόταν στάχτη

Μία ανθρώπινη ιστορία που συμπυκνώνει το μέγεθος της καταστροφής...

RPN.GR